Кременецька «Батьківщина» нагадала молоді про СНІД

ВІЛ/СНІД визнано однією з найбільш серйозних проблем сучасності в усьому світі. На жаль, Україна поки не може пишатися тим, що взяла епідемію ВІЛ/СНІДу під контроль.

Щодня в нашій державі реєструється близько 48 нових випадків ВІЛ-інфікування людей молодого віку. З кожним роком збільшується кількість нових випадків приблизно на 10%. Це все свідчить про те, що заходи щодо зміни ризикованої поведінки молоді на безпечну поки малоефективні, тому первинна профілактика ВІЛ/СНІДу сьогодні є одним з пріоритетних напрямів державної політики. Тож наша головна мета і мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – звернути увагу суспільства на цю проблему.

1 грудня заходи з протидії ВІЛ/СНІДу відбувалися в нічному клубі «Аква» (м. Кременець). Голова Кременецької районної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода», депутат Почаївської міської ради Володимир Руднік, який був співорганізатором вечірки, за співпрацю нагородив працівників НК «АКВА» подякою від імені Благодійної організації «Тотал», що займається профілактикою та боротьбою з ВІЛ/СНІДом у Західній Україні.

\"\"

Кошти, вилучені за продаж квитків на молодіжну вечірку, були передані згаданій благодійній організації.

Звертаючись до присутніх на молодіжній вечірці, Володимир Руднік зазначив: «Ми розпочали акцію «АНТИСНІД-2010» в Кременецькому районі у березні цього року і, слава Богу, продовжуємо працювати у цьому руслі й надалі. Наша спільна діяльність дасть можливість збільшити загальний потенціал у боротьбі із ВІЛ/СНІДом, сприятиме більш якісному наданню соціальних послуг з первинної профілактики та дасть змогу охопити послугами більшу кількість дітей та молоді, які становлять групи ризику. У цілому СНІД – це аморальність суспільства, кара, причина якої – проступки проти норм моралі, проти сім’ї. Ця страшна хвороба – наслідок розпущеності і аморальності. Якщо раніше багато з нас розуміли, що сексуальні стосунки за межами сім’ї – це гріх, за який треба розплачуватися венерологічними хворобами, то тепер навіть діти вважають, що секс без кохання – норма. Тому звертаюсь до усіх: ведіть здоровий, моральний спосіб життя – і все буде добре. Кожен сам є джерелом своїх проблем. Як ставимося до себе – те й отримуємо. Тому зробіть правильний вибір. Не дайте СНІДу перемогти суспільство».