Генеральному прокурору України

Звернення

Сьогодні, 20 грудня, о 10 годині, під стінами Тернопільської обласної прокуратури зібралися свідомі громадяни. Зібралися, щоби сказати своє «НІ!» політичному терору, який розгорнувся в Україні.

Нагадаємо, що 15 грудня, за наказом Януковича, Генеральна прокуратура, посилаючись на абсурдні і безглузді звинувачення, порушила кримінальну справу проти Лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко та спробувала обмежити її право на вільне пересування. За поясненнями Генерального прокурора, за нібито нецільове використання на виплату пенсій коштів, отриманих її Урядом від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу.

Перекладаючи на доступну і зрозумілу мову – за те, що Юлія Тимошенко на посаді прем’єр-міністра, у рамках відведеної законодавством компетенції, розпоряджалася бюджетними коштами таким чином, щоб у країні під час найбільшого поглиблення впливу світової фінансової кризи, вчасно виплачувалися пенсії. При чому, рух коштів на державних рахунках був забезпечений таким чином, що гроші, яким так цікавиться Генеральна прокуратура, і про це свідчать документи, знаходяться і зараз у казні держави.

Партія регіонів продовжує щодня доводити, що вона є кримінальним натовпом, який буде правити Україною як купа бандитів. Їхні методи є занадто низькими, і немає заборонених прийомів.

Намагаючись помститися за поразку Віктора Януковича у 2004 році та Помаранчеву революцію, яку теперішній президент вважає своєю персональною образою, новий Генеральний прокурор знову відкрив кримінальні справи проти учасників акцій протесту «Україна без Кучми». Продовжуючи цю стратегію, нова влада вирішила також притягнути до кримінальної відповідальності членів БЮТ і «Батьківщини», членів уряду Тимошенко 2007-2010 років.

Важлива складова цієї стратегії полягає в тому, щоб усунути можливість проходження до парламенту на виборах 2012 року лідерів «Батьківщини». Якщо проти них висунуто кримінальні звинувачення, немає значення, чи їх ув’язнять, чи ні. Важливо те, що проти них буде відкрито кримінальні справи і вони не зможуть претендувати на посаду депутата, поки звинувачення не буде знято.

Всім зрозуміло, насправді владі неважливо, що Тимошенко чи будь-хто із її уряду діяли абсолютно правочинно. Мета влади – знищити опозиційні сили.

Це розчистить місце для представників так званої «контрольованої опозиції», – Арсенія Яценюка, Сергія Тігіпка, партії «Свобода» та комуністів.

Та зусилля Януковича марні. Партія «Батьківщина» добре знає свого Лідера. Ще не народився той чоловік, який міг би залякати та зламати цю мужню жінку. В час світової економічної кризи, залишившись з нею сам-на-сам, без підтримки парламенту, за протидії президента та Нацбанку, вона врятувала країну від банкрутства, вчасно платила зарплати та пенсії, розраховувалась за газ. Вистояла тоді, а нині переможе й поготів.

Ніякі репресії та моральні тортури не змусять нашу політичну силу припинити свою боротьбу по захисту економічних, соціальних та політичних прав людей, демократії, незалежності, європейського вибору, української мови та нашої національної ідентичності.

Якщо Янукович хоче реально знищити «Батьківщину» як опозицію, то йому доведеться вбивати опозиціонерів. Його клану, як мовчазно свідчать шахтні терикони та штольні, до цього не звикати. Треба називати речі своїми іменами: в Україні до влади прийшла справжня мафія з кримінальним минулим, кримінальним сьогоденням, і кримінальним способом мислення. І сьогодні весь свій кримінальний досвід вони намагаються застосувати до управління Україною.

Але все що нас не вбиває, робить нас тільки сильнішими. Наскільки нам дозволятимуть наші сили й можливості, ми боротимемося з мафією, викриватимемо всі їхні брудні справи, захищатимемо Вітчизну і права людей. День обов’язково настає навіть після полярної ночі.

Ми впевнені, що Янукович не надовго, а тим більше не назавжди. Партія «Батьківщина» переконана, що спільними зусиллями опозиції та громадянського суспільства ми зможемо захистити Україну від олігархічної влади Януковича.

Очолює цю боротьбу Юлія Тимошенко.

У зв’язку із цим ми вимагаємо від Януковича та Генеральної прокуратури:

1. Припинити політичні репресії проти лідера опозиції Юлії Тимошенко!

2. Припинити переслідування організаторів та учасників акцій «Україна без Кучми»!

3. Припинити переслідування підприємців, які організовували акції проти прийняття Податкового кодексу.

4. Припинити утиски сільських голів, які отримали для територіальних громад машини швидкої допомоги!

5. Притягнути до відповідальності народних депутатів від Партії Регіонів, які влаштували жорстоке побоїще у Верховній Раді України!

Голова

Тернопільської обласної організації