Громадська приймальня народного депутата України Василя Деревляного розпочала виїзний прийом громадян

14 грудня започатковано виїзний прийом громадян працівниками громадської приймальні народного депутата України Василя Деревляного.
Прийом громадян проводився в Цебрівській та Озернянській сільських радах Зборівського району.

Громадяни, які прийшли, мали можливість отримати консультації з соціальних, земельних, правових питань, які стосувалися різноманітних сфер життєдіяльності.

Крім того, сільські голови, секретарі сільських рад та їх працівники змогли отримати консультації з питань роботи органів місцевого самоврядування. Відповіді на питання, які потребують додаткового вивчення, заявникам будуть надані пізніше.

У виїзному прийомі громадян взяли участь: Ярослав Березовський – помічник-консультант народного депутата Деревляного В.Т., Михайло Пінь – депутат Зборівської районної ради, голова фракції «Батьківщина» в Зборівській районній раді та Теодозій Кухарський – завідуючий організаційним відділом обласної організації ВО «Батьківщина», помічник-консультант на громадських засадах.

Під час прийому громадян у Цебрівській сільській раді надано допомогу у підготовці позовних заяв до суду, які стосувалися соціальних виплат, передбачених чинним законодавством, особам, які мають статус «Діти війни». Коли раніше громадяни були змушені платити приватному адвокату за підготовку такої позовної заяви 100 – 120 гривень, то прийшовши на прийом, допомогу у її підготовці отримали безкоштовно. Для пенсіонерів ця сума в наш час є досить суттєвою.

\"\"

Цебрівський сільський голова та Теодозій Кухарський обговорюють питання збереження сільської церкви – пам’ятки архітектури місцевого значення

Громадяни і працівники сільської ради порушили питання, яке потребує нагального вирішення – це питання відновлення в селі роботи дитячого садка. На даний час відсутнє відповідне приміщення.

З Ігорем Зваричем, Цебрівським сільським головою, обговорено питання збереження старовинної церкви, яка збудована з дерева – пам’ятки архітектури місцевого значення. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми визначено необхідність розроблення та винесення на розгляд сесії Зборівської районної ради Програми збереження культурної та духовної спадщини. І в цій Програмі необхідно передбачити здійснення заходів, що стосуються також інших історичних та культурних пам’яток Зборівського району. Депутат районної ради, голова фракції «Батьківщина» в районній раді Михайло Пінь запевнив, що така програма буде розроблена і внесена на розгляд сесії. І вже в наступному році мають бути виділені кошти на виконання найнеобхідніших робіт з поточного ремонту місцевих історичних пам’яток.

Помічник-консультант Ярослав Березовський веде прийом громадян

До прийому громадян в Озернянській сільській раді долучилася Шеліхевич Любов Михайлівна, депутат Зборівської районної ради, член фракції «Батьківщина».

\"\"

Обговорення проблемних питань роботи органів місцевого самоврядування. Зліва направо: Теодозій Кухарський, Богдан Наконечний – Озернянський сільсьский голова, Любов Шеліхевич – депутат Зборівської районної ради, член фракції «Батьківщина» та Ярослав Березовський

На прийомі громадянами порушувалися питання безоплатного виготовлення державних актів на право приватної власності на земельні ділянки.

В Озерній частина жителів, у рамках здійснення відповідної державної програми, започаткованої урядом Юлії Тимошенко, скористалися своїм правом і отримали державні акти безоплатно.

Люди дуже схвально відгукуються про цю Програму Юлії Тимошенко. Адже комерційна вартість виготовлення документації і державного акту на одну земельну ділянку, до вступу в дію цієї Програми, обходилася громадянам в суму 500 – 1500 гривень, що було рівнозначним розміру однієї-двох місячних пенсій сільського пенсіонера.

На даний час новим урядом ця робота повністю припинена.