Депутати від «Батьківщини» під час сесій райрад ініціювали звернення до Президента з вимогою припинити політичні репресії в Україні

Вчора, 22 грудня депутати фракції «Батьківщина» Козівської та Збаразької районних рад Тернопільської області винесли на розгляд сесії звернення до Президента з вимогою припинити політичні репресії в Україні.

В зверненні, зачитаному керівником депутатської фракцій «Батьківщина» Збаразького району, йшлося про наступне:

«Мета влади, очевидно, знищити опозиційні сили, особливо ті, які підтрмують Юлію Тимошенко, і розчистити собі шлях до Партламенту на виборах 2012 року.\”

«Події, що останнім часом відбуваються в нашій державі, не дозволяють нам спокійно споглядати на те, як брутально і підло згортаються залишки демократії, порушуються права і свободи людини, йде наступ на свободу слова, знищується опозиція, наявність якої в державі засвідчує її розвиток в демократичному напрямі.», – йдеться у зверненні, запропонованому фракцією «Батьківщина» у Козівській райраді.

У зв’язку з вище наведеним, депутати від партії «Батьківщина» висунули вимоги до чинного Президента:

1. Припинити політичні репресії проти лідера опозиції Юлії Тимошенко!

2. Припинити переслідування організаторів та учасників акцій «Україна без Кучми»!

3. Припинити переслідування підприємців, які організовували акції проти прийняття Податкового кодексу.

4. Припинити утиски сільських голів, які отримали для територіальних громад машини швидкої допомоги!

5. Притягнути до відповідальності народних депутатів від Партії Регіонів, які влаштували жорстоке побоїще у Верховній Раді України!

Козівська районна рада підтримала дане звернення і невдовзі, завізоване головою райради, воно буде надіслане адресату (Президента Януковичу).

Депутати ж Збаразької райради проігнорували звернення, за нього проголосувала одностайно лише фракція «Батьківщина».

\"\"