«Доборолась Україна, до самого краю…»

Партія ВО «Батьківщина» та її депутатський корпус ніколи не змиряться з такою долею, яку готують нам очільники партії регіонів на чолі з Януковичем.

Шановна громадо Зборівщини. З засобів масової інформації Ти бачиш і читаєш, що робить з українським народом влада Януковича. Спочатку вони хочуть знищити Юлію Тимошенко і її команду, а потім будть робити з нами все, що захочуть. Заберуть мову, культуру, землю, майбутнє наших дітей та розвіють по світу українців.

Ми, ще раз заявляємо, що будемо захищати інтереси Зборівської Громади, інтереси Тернопільщини та всієї України, її Конституцію доти, допоки будуть битися наші серця.

До вашої уваги текст заяви до Президента з вимогами припинити політичний терор щодо представників опозиції.

Заява

Зборівської районної ради

шостого скликання

Влада, яку уособлює собою Партія регіонів, остаточно стала на шлях тотальних політичних репресій, переслідувань і терору, знищення демократії і вільного суспільства.

15 лютого Генеральна прокуратура, посилаючись на абсурдні і безглузді звинувачення, порушила кримінальну справу проти лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко та спробувала обмежити її право на вільне пересування.

Напередодні, за виконання рішення Уряду Юлії Тимошенко про повернення державі шельфу Чорного моря, затримано міністра навколишнього середовища Георгія Філіпчука. Сьогодні триває кримінальне переслідування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Арештовано та кинуто за грати першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка і колишнього керівника Державної митниці Анатолія Макаренка. Тривають кримінальні переслідування колишнього міністра економіки Богдана Данилишина, відповідальних осіб у колишньому уряді Валерія Іващенка, Тараса Шепітька, Тетяни Грицун, Тетяни Слюз, Марії Кушнір. Регулярно викликають на допити колишнього першого віце-прем’єр-міністра Олександр Турчинова.

Реанімовано справи проти учасників протесту акції «Україна без Кучми» 2001 року. Порушено кримінальну справу та розпочато збір матеріалів проти учасників Майдану підприємців, який відбувся нещодавно. Співробітники правоохоронних органів прямо на вулиці затримують журналістів, намагаючись посіяти атмосферу страху серед представників засобів масової інформації.

Вперше за багато років відбувається перетворення силових органів у інструмент жорстокого терору. Україну повертають у 90-роки — час розквіту державного бандитизму.

Обмежуючи соціальні права, збільшуючи пенсійний вік, обкладаючи податками і поборами. Людей викидають з робочих місць, позбавляють права заробляти і утримувати власні родини. Непосильні комунальні тарифи ведуть українські сім‘ї до злиднів, а у разі їх несплати – людей планують позбавляти даху над головою.

Ми депутати Зборівської районної ради, представники фракції «Батьківщина»:

1.Засуджуємо антидемократичні дії влади.

2. Звертаємося до Президента України:

– припинити політичні переслідування представників опозиції;

– повернути роботу правоохоронних органів в правове русло;

– зупинити знищення прав і свобод громадян.

Дану заяву фракція «Батьківщина» в районній раді запропонувала внести в порядок денний сесії, яка відбулася 17 грудня 2010 року, але ця пропозиція, під час голосування набрала лише 31 голос.

За неї проголосували всі 20 присутніх на сесії депутатів від партії ВО «Батьківщина», 6 депутатів від Української народної партії, три депутати від партії «Фронт змін» і ще декілька свідомих представників від інших політичних сил.

А всі інші… Запитай, Громадо, своїх обранців на чиєму вони боці? І кому вони служать… ?

Пінь М.М.,

депутат Зборівської районної ради шостого скликання,

голова Зборівської районної організації партії «ВО «Батьківщина»