«Батьківщина» Борщівщини розкритикувала місцевий бюджет, запропонований Азаровим

Поданий Борщівською райдержадміністрацією проект бюджету району на 2011 рік став предметом детального розгляду на розширеному засіданні постійної депутатської комісії Борщівської районної ради з питань фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яку очолює депутат районної ради від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Валерій Ромашенко.

На засіданні депутати піддали різкій критиці підходи Кабінету Міністрів до розрахунку коштів на фінансування органів місцевого самоврядування: так, наприклад, працівникам сільських та селищних рад району коштів на заробітну плату вистачає лише на 9 місяців.

Ще більш катастрофічне становище склалося з виділенням коштів на утримання територіальних центрів соціального обслуговування – їх вистачає лише на півроку.

Депутати у своїх виступах вказували на необхідність вирішення цих питань і звертали увагу на те, що Кабмін до формування показників місцевих бюджетів підійшов формально, за залишковим принципом.

Гостра дискусія розгорнулася навколо коштів, передбачених на фінансування освітньої галузі. Постійною депутатської комісією, з ініціативи депутатів від партії «ВО «Батьківщина», було прийнято рішення кошти, які передбачалися на ремонт централізованої бухгалтерії управління освіти райдержадміністрації, спрямувати на проведення невідкладних ремонтів у сільських школах.

Крім того, управлінню освіти доручено провести всі необхідні заходи з метою відкриття дошкільних закладів в селах: Глибочок, Горошова, Залісся, Кривче, Панівці, Турильче, Устя, Шупарка.

Прийнято рішення про те, що виділення коштів на капітальні вкладення на об’єкти в районі провести після вивчення їх стану депутатською комісією, яка створена розпорядженням голови районної ради (її створення було ініційоване депутатською фракцією «Батьківщина» в районній раді).

Постійною комісією було прийнято також рішення:

– зменшити резервний фонд на 50,0 тис. грн., і ці кошти направити на виплату допомоги малозабезпеченим громадянам району;

– в галузі культури зменшити суму, передбачену на проведення заходів та творчий звіт району, на 100,0 тис. грн., і ці кошти спрямувати на виплату заробітної плати працівникам культури;

– доручено райдержадміністрації передбачити кошти в сумі 100,0 тис. грн. на кредитування молодіжного житлового будівництва.

Всі пропозиції депутатської фракції «Батьківщина» при розгляді проекту бюджету Борщівського району, були підтримані сесією районної ради.