Юлія Тимошенко вшанувала пам\’ять Героїв Крут

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко вшанувала пам\’ять Героїв Крут, які 29 січня 1918 року, прийнявши нерівний бій, виступили на захист Української Народної Республіки.

\"\"

Представники Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви провели богослужіння. Спільний молебень відслужили єпископ УПУ Київського патріархату Євстратій, протоієрей Агапіт, а також настоятель Храму святого Миколая на Аскольдовій могилі отець Ігор Онискевич (УГКЦ).

\"\"

\”Сьогодні ми на цьому святому місці згадуємо молодих хлопців – студентів, гімназистів, які 29 січня 1918 року стали проти потужного війська, проти 6 тисяч озброєних людей, які хотіли просто увірватися в Україну і зруйнувати наш шанс на незалежність. Триста молодих хлопців – проти шеститисячного війська! Вони знали що їх сили нерівні, але вона йшли, боролися і поклали своє життя\”, – сказала Юлія Тимошенко під час церемонії.

Лідер партії \”Батьківщина\” закликала всіх громадян вшанувати сьогодні своєю молитвою пам’ять Героїв Крут, які своєю боротьбою зробили крок до становлення незалежності України.

\"\"

\”Я хотіла би, щоб сьогодні всі ми помолилися за них, віддали їм належне і виховували своїх дітей в такій самій любові до своєї рідної землі, з такою самою відповідальністю за кожен день її життя\”, – додала Юлія Тимошенко.

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко вважає, що мужність та вірність своїй Батьківщині, яку продемонстрували Герої Крут, повинні стати прикладом для українських політиків та всіх громадян України у відстоюванні суверенітету та національних інтересів України.

\”Я думаю, що потрібно вчитися і політикам, і громадянам так любити рідну державу. Їх приклад говорить про те, що коли немає страху, коли повстаєш за святу справу, Господь допомагає, і рано чи пізно перемога приходить, тому що сьогоднішня незалежність нашої держави і є наслідком того, що багато героїчних людей, в тому числі і молодих людей, майже дітей просто прокладали дорогу до незалежності\”, – сказала Юлія Тимошенко журналістам сьогодні після вшанування пам\’яті Героїв Крут біля Храму святого Миколая на Аскольдовій могилі.

На її думку, політики та громадяни мають вчитися на таких історичних прикладах.

\”Сьогодні ми з любов\’ю згадуємо їх пам\’ять і вчимося у них бути відданими справі і своїй власній землі\”, – переконана Юлія Тимошенко.

www.byut.com.ua