Депутати фракції «ВО «Батьківщина» Козівської районної ради відстоюють інтереси громад району

На порядок денний засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та охорони довкілля виносилось п’ять питань. Варто зазначити, що більшість питань порядку денного, були розглянуті за зверненнями депутатів районної ради від фракції ВО «Батьківщина».

Засідання розпочалося зі звернення депутата від «ВО «Батьківщина» Петрицина Т.Й., стосовно відсутності в районі автостанції громадської вбиральні. З даного питання було дано пояснення Козівським селищним головою Вацлавським Петром Юліановичем. Депутат зазначив, що на минулій сесії селищної ради піднімалося питання про будівництво громадського туалету в приміщенні  автостанції, і будівництвом буде займатися Тернопільавтотранс, а селищна рада, в свою чергу, займатиметься будівництвом громадського туалету за приміщенням Козівської школи мистецтв. Постійна комісія прийняла рішення взяти до відома інформацію селищного голови Вацлавського П.Ю.

Друге, не менш важливе звернення, яке розглядалося на комісії, запропоноване депутатом від фракції «ВО «Батьківщина» Деркач О.І., стосовно незаконної реконструкції колишніх тваринницьких ферм під пташник з вирощування індиків в с. В.Ходачків Козівського району. На засідання комісії був запрошений Бучинський І.М. – директор «Агропродсерсіс – плюс», який повідомив присутніх, що на даний час роботи не проводяться у зв’язку з відсутністю дозвільних документів. Він також зазначив, що при повній потужності роботи даного об’єкту  відкриється 50-60 робочих місць. По даному зверненню комісія винесла рішення звернутися до Великоходачківської сільської ради та до Козівського ДЗК з листами щодо укладання договіру оренди терміном на 40 років між ПАП «Агропродсервіс – плюс» та Великоходачківською сільською радою, а також рекомендувала Великоходачківському сільському голові Павелко Б.М. провести громадські слухання по даному питанню.

На комісії розглядалося колективне звернення від жителів сіл Бишки та Конюхи стосовно наведення порядку в користуванні мисливськими угіддями. Від громади сіл на комісії виступив депутат районної ради, обраний від села Конюхи Сеник В.М. («ВО «Батьківщина»), який попросив допомоги у вирішені проблеми, що виникла після того, як мисливські угіддя на території названих сільських рад у 2008 році перейшли в оренду від Бережанського державного лісомисливського господарства до приватної структури ТзОВ «Мислив – тур – сервіс». Депутат розповів, що працівники даного господарства ведуть себе некоректно з людьми, нищать посіви озимих культур громадян, застосовують вогнепальну зброю. Попросив допомоги у припиненні даної угоди, адже жителі сіл Бишки та Конюхи зібрали 1140 підписів. З цього питання вирішили рекомендувати Конюхівському та Бишківському сільським головам провести сесії сільських рад, і прийняти рекомендації по скасуванню договору з приватним підприємством ТзОВ «Мислив – тур – сервіс» та Бережанським ДЛГ.

Депутати, ініціатори даних звернень та фракція «ВО «Батьківщина»  у Козівській районній раді тримають на постійному контролі хід виконання вищезгаданих звернень.