Юлія Тимошенко: Масове безробіття є наслідком безграмотних дій Януковича

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко вважає небезпечною тенденцією для національної економіки суттєве зростання рівня безробіття в Україні.

\”За 2010 рік кількість безробітних в Україні вперше за останні роки, до речі, включаючи і кризовий 2009 рік, зросла, за даними уряду, на 58,9 тисяч осіб. Це значить, по країні валом іде безробіття, яке стало наслідком безграмотної економічної та соціальної політики Януковича і його уряду\”, – заявила Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції, повідомляє її персональний сайт.

За її словами, порівняльний аналіз деяких статистичних показників продемонстрував, що в Україні протягом 2010 року економіка не отримала динаміки для зростання.

\”Ніякого зростання ВВП в 2010 році не відбулося, тому що повністю сфальшований показник інфляції. Це значить, що ніякого економічного зростання просто не існує в природі\”, – вважає лідер партії \”Батьківщина\”.

Юлія Тимошенко додала, що підтвердженням цього факту також є збільшення обсягів імпортованих товарів над продукцією, що експортується.

\”Сальдо зовнішньої торгівлі в 2010 році погіршилося на 62,2% по відношенню до кризового 2009 року. В кризу, коли валилося все, показники зовнішнього торгівельного сальдо були кращі. Крім того, дефіцит бюджету в 2010 році був в 1,5 рази більшим, ніж в кризовому 2009 році\”, – констатувала вона.

\”У них немає ніяких доходів в бюджет, які б вони отримали за рахунок економічного зростання. І значить, вони вижимають останні соки з усієї держави, з кожного громадянина. Саме тому відбувається підвищення тарифів, підвищення цін, і тепер підійшли до пенсійних змін\”, – резюмувала Юлія Тимошенко.

P.S. Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по Тернопільській області за грудень 2010р. збільшився на 0,7 в.п. і на 1 січня 2011р. становив 2,6% населення працездатного віку. Рівень безробіття у сільській місцевості збільшився  на 1,1 в.п. і становив 2,8%, а серед міського населення на 0,5 в.п. і становив 2,5%.

Найвищий рівень зареєстрованого безробіття спостерігався в Гусятинському (4,8%).

У грудні 2010р. у всіх районах області спостерігалося збільшення обсягів зареєстрованого безробіття. Найбільшим зазначений показник був у Бучацькому (202,8%), Лановецькому (196,1%), Підгаєцькому (177,0%) та Теребовлянському (174,7%) районах.