Юлія Тимошенко: У нас є альтернатива пенсійній реформі Януковича

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко вимагає від Віктора Януковича створити спеціальну робочу групу для обговорення в широких професійних колах принципів запровадження пенсійної реформи з урахуванням пропозицій альтернативного проекту опозиції.

\”І законопроект, який є альтернативним до того, що пропонує сьогодні Янукович, який справедливо будує пенсійну систему, рівний для всіх майбутніх пенсіонерів, який правильно і грамотно поєднує солідарну пенсійну систему забезпечення з персоніфікованою, який правильно встановлює рівень заробітної плати, пенсійну реформу, яка повністю знімає зрівнялівку в пенсійному забезпеченні, а, крім того, не допускає підвищення віку виходу на пенсію, не допускає дискримінації людини, коли вона хоче обрати базу для розрахунку своєї пенсії, робить пенсійне забезпечення справедливим і таким, що для держави є фінансово доступним\”, – заявила Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції, повідомляє її персональний сайт.

Зокрема, передбачається, що, 16 лютого, екс-міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова презентує у Верховній Раді альтернативну концепцію пенсійної реформи, яка була розроблена урядом Юлії Тимошенко.

\”Цей законопроект разом з концепцією пенсійної реформи пройшов обговорення в усіх структурах – профспілках, у роботодавців, і, крім того, у всіх представників громадянського суспільства, які переймаються якістю проведення пенсійної реформи\”, – додала Юлія Тимошенко.

\”Альтернативи, яку пропонує наша команда, ми будемо вносити цей законопроект разом з концепцією, яка дуже добре і детально пояснює цю пенсійну реформу, і буде вона полягати на тому, щоб Янукович доручив своєму уряду створити робочу групу, яка зможе знайти правильне рішення проведення пенсійної реформи, і яка захистить людей від того наступу на їх права, які сьогодні відбуваються\”, – підкреслила лідер партії \”Батьківщина\”.

За словами міністра праці та соціальної політики в Уряді Юлії Тимошенко Людмили Денісової, концепція документу від опозиції передбачає пом\’якшення фінансового тиску та подолання диспропорції розміру пенсій.

Вона також нагадала, що на виконання цієї концепції уряд Тимошенко у 2009 році розробив законопроект про єдині принципи пенсійного забезпечення громадян, який зараз буде внесений від фракції «БЮТ-Батьківщина».

Людмила Денісова повідомила, що законопроектом передбачається нарахування пенсії всім громадянам країни за єдиним принципом, згідно з одним законом про загальнообов\’язкове пенсійне страхування, а не так як зараз, по тридцяти законам: «Якщо ми разом з вами сплачуємо внески однаково, згідно із законом про загальнообов\’язкове пенсійне страхування, то чому у нас є «білі» і «чорні» пенсіонери: одним громадянам при виході на пенсію призначається пенсія у розмірі 40% розміру зарплати, а іншим – 90%, і ми б хотіли, щоб це було скасовано», – зазначила вона.

Екс-міністр підкреслила, що пенсія має нараховуватись в залежності від стажу та внесків до Пенсійного фонду, а всі нарахування за особливі заслуги перед державою мають нараховуватися за рахунок державного бюджету.

На думку Денісової, такий підхід також зменшить тиск на Пенсійний фонд і не призводитиме до його дефіциту.

Інтернетогляд