Фракція «Батьківщина» у Зборівській районній раді виступила на захист ветеринарної медицини району

За ініціативи керівника депутатської фракції «Батьківщина» у Зборівській районній раді Михайла Пінь, минулого тижня на сесії райради розглядалася та була прийнята заява до Тернопільської обласної ради з проханням передати дільниці ветеринарної медицини, що є в районі, на баланс територіальних громад для обслуговування селянських господарств.

До вашої уваги текст звернення.

Тернопільській обласній раді

Звернення

з приводу рішення Тернопільської обласної ради про надання дозволу на продаж дільниць ветеринарної медицини Зборівського району.

Ми, депутати Зборівської районної ради, дуже занепокоєні питанням продажу дільниць ветеринарної медицини у Зборівському районі.

Відповідно до п. 2. 3 рішення Тернопільської обласної ради народних депутатів від 17.01.1997 року №108 «Питання комунальної власності області» до переліку об’єктів комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області входили будівлі дільниць ветеринарної медицини сіл Оліїв, Кобзарівка, Озерна, Курівці Зборівського району, які знаходилися на балансі Зборівської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

20 серпня 2009 року, рішенням двадцять четвертої сесії Тернопільської обласної ради №726 Зборівській районній державній лікарні ветеринарної медицини надано дозвіл на продаж дільниць ветеринарної медицини Зборівського району, в тому числі Озернянської державної дільниці ветеринарної медицини, яка знаходиться за адресою с. Озерна, вул.. Б.Хмельницького,61, за умови виготовлення Зборівською районної державною лікарнею ветеринарної медицини свідоцтва на право власності та інвентарної справи на доданий об’єкт.

На сьогодні із зазначених вище будівель дільниць ветеринарної медицини не приватизованою залишається лише одна Озерняньська державна дільниця ветеринарної медицини.

Громада села Озерна рішуче налаштована зберегти ветеринарну дільницю, оскільки вона є життєво необхідною у зв’язку з безліччю хвороб, які можуть призвести до масового захворювання тварин і одночасно становлять загрозу для життя людей.

Тому ми, депутати Зборівської районної ради, просимо Вас відмінити рішення Тернопільської обласної ради №726 від 20 серпня 2009 року та передати дільниці ветеринарної медицини без зміни їхнього цільового призначення на баланс сільських рад для обслуговування селянських господарств, тим самим зберегти конституційні права громадян та виконання законів України.

Прийнято на другому пленарному засіданні

сесії Зборівської районної ради

Коментар ініціатора звернення, депутата Зборівської районної ради, голови Зборівської РО ВО «Батьківщина\” Михайла Пінь:

«Катастрофічне становище в області з тваринництвом пов’язане з тим, що фермерські господарства, через низькі закупівельні ціни на продукцію тваринництва та складнощі з ветеринарним обслуговуванням не хочуть ним займатися. В приватному секторі картина теж не краща, але тут тваринництва ще живе. Але знову ж таки виникають проблеми з ветеринарним обслуговуванням приватних господарств. Зборівська державна лікарня ветеринарної медицини, за мовчазною згодою керівництва області, злочинно продає за заниженими цінами дільниці ветеринарної медицини в найбільших населених пунктах району, порушуючи тим самим Конституцію України «Про ветеринарну медицину», зокрема Статтю 3, де говориться, що «Основними завданнями держави в галузі ветеринарної медицини є зменшення або усунення ризиків виникнення зоонозів та захворювання населення, забезпечення надійних та ефективних заходів ліквідації, спалахів хвороб тварин з метою зменшення втрат тварин, а в разі зоонозів – зменшення ризику для людей» У зв’язку з цим, ми звернулися до Тернопільської обласної ради з вимогою відмінити своє рішення №726 від 20 серпня 2009 року та передати дільниці ветеринарної медицини без зміни їхнього цільового призначення на баланс сільських рад для обслуговування селянських господарств, тим самим зберегти конституційні права громадян, виконання законів України та дати можливість повноцінно розвиватися галузі тваринництва в районі».