ЗАЯВА Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Перший рік правління Януковича та його команди став справжньою трагедією для українського народу.

Обіцяний добробут все ще залишається обіцяним, а «покращення життя» забезпечено тільки для провладної верхівки.

За недовгий час керівництва новою владою зроблено спроби зламати свідомість українців. Представники команди Януковича знущаються з української мови та переписують героїчну історію наших предків. Окрім цього, виконуючи вказівки колишніх кадебістів, влада сприяє знищенню українських традиційних церков та нав’язуванню чужої конфесії.

За рік свого правління влада продемонструвала, що не має наміру захищати державні інтереси України. Про це свідчать так звані «Харківські угоди», якими, не зважаючи на пряму заборону Конституції, продовжено термін перебування російської військової бази на території України. Окрім цього, Янукович пішов на збільшення ціни на природний газ для населення, назвавши це «пільгою».

Вслід за ціною на газ, почали зростати тарифи на житлово-комунальні послуги. Крім того, влада вже задекларувала, що і газ, і комунальні послуги суттєво подорожчають в 2011 році.

До остаточного зубожіння українців веде зростання цін на продукти харчування та предмети першої необхідності. Влада проявила свою бездарність і неспроможність контролювати ціноутворення.

Єдине, що може сьогодні робити команда Януковича – це утискати опозиційні політичні партії та громадян, які не бояться заявляти про свою категоричну незгоду з її діями. Використання правоохоронних органів у цілях політичного переслідування опонентів призвели до порушення сфабрикованих кримінальних справ, погроз журналістам та відновлення цензури.

Сьогодні влада знаходить механізми, щоб залякати кожну людину. Для цього використовують такі «прийоми», як звільнення з роботи, застосування необґрунтованих штрафних санкцій на підприємців, підвищення рівня корупції.

Все це називається «реформами», які реалізовує спеціально підібрана команда «професіоналів». Більшість чиновників найвищої ланки, на яких сьогодні покладено функції управління державою, є вихідцями із криміналітету. А найвищими правоохоронними ланками – Генеральною прокуратурою та Службою безпеки – керують офіційні мільйонери.

За нинішні негативні наслідки для держави та її громадян повинні відповідати не лише діючі чиновники, а й ті псевдопатріоти, які ще рік тому агітували не йти на вибори, або ж голосувати проти обох кандидатів. Тепер вони вміло «вмивають руки» від своїх «заслуг» і забувають про свої заклики, організовують показові акції.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє, що рік управління державою Януковичем та його командою є «роковинами» для українського народу.

Закликаємо українців не допустити знищення держави, за яку наші діди проливали свій піт і кров!

22 лютого 2011 року