З кожним днем над м. Копичинці дедалі частіше згущуються регіональні хмари

Ніяк всемогутня Партія регіонів не може змиритися з тим, що Копичинці продовжують жити своїм життям і влада їм не указ. Скільки не пробувало районне керівництво тиснути на міського голову, представника партії ВО \”Батьківщина\” Володимира Пеляка, запроваджувати різного роду санкції щодо міста, все закінчувалося провалом.

І не дивно, під нашого мера не можливо \”підкопатися\”. Він не з боязких, не провадить корупційних схем і має добру юридичну підтримку, яку йому забезпечує Тернопільська обласна організація ВО “Батьківщина”. Тому привладна партія пішла іншим шляхом. Як результат, головна регіоналка району Н. Хоптян стає “закріпленим” за м. Копичинці депутатом районної ради і тишком-нишком продовжує перетягувати в районну власність копичинецьке майно.

Після лікарні, які регіонали зменшили фінансування на 305 тис.грн., пішов в хід Копичинецький ЦКІД, і все з незмінною \”благородною метою\” – допомогти міському голові Пеляку та міській раді. Окрім зменшення фінансування, на липень 2011 року заплановане припинення державної реєстрації копичинецької лікарні вслід за гримайлівською та хоростківською. То де благі наміри? Та вони може і є, але ніяк не можуть подолати бажання продати такий гігантський комплекс, вдале розміщення якого значно переважує особисті корисні цілі привладної в районі партії.

Цього року знову місту Копичинці роблять “ведмежу послугу” – забирають ЦКІД. Мер проти, міські депутати проти і, навіть, делегований містом в райраду Білиця був проти, але це до того часу,поки не визвала Хоптяниха в район і не роз’яснила \”політику партії\”.

В черговий раз задаєшся питанням: чи треба меру Володимиру Пеляку воювати, якщо просвіту не видно й за милю? Може змиритися, опустити голову, віддати все по добрій волі..? Цього я не знаю, але знаю напевно те, що Пеляк на це не піде ніколи, адже він народився не в Донецьку і не Дунаївцях, він народився в Копичинцях – це його батькіщина, по якій ходив малими босими ногами, і на якій навіть полин пахне по-особливому, по-копичинецьки.

Тож сьогодні громада міста Копичинець, якщо не хоче стати за словами Шевченка: “братією, яка мовчить собі, витріщивши очі”, повинна всіляко підтримати свого мера і не допустити, щоб “тимчасові гастролери ” роздеребанили те, що наші діди наживали десятиліттями і століттями.

За інформацією сайту: www.kopychyntsi.inf.ua