Для Чого, Від Кого і Чому саме… телевізори?

Коментарі представників партії ВО «Батьківщина» на теренах області.

Своїм нововведенням Хоптян хоче проміняти вчителів на плазмові телевізори?

Коментар заступника голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина», депутата Тернопільської обласної ради п’ятого скликання Володимира Бойко:

«Чиновники обласної державної адміністрації вже встигли провести експеримент, яким визначили важливість наявності плазмового телевізора в навчальному процесі. Про це повідомляє офіційний веб-сайт Тернопільської ОДА.

Під час експерименту було відзнято урок хімії в одній із шкіл міста Тернополя, щоб в майбутньому його показувати в школах всієї області.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, «записаний у ЗОШ №6 міста Тернополя урок хімії продемонстрували учням 7 класу школи у селі Старий Скалат. Діти побачили яким чином можна без пробірок і реактивів провести досліди».

Цілком можливо, що наступними будуть записані уроки трудового навчання, щоб діти могли бачити, як без інструментів змайструвати табуретку.

В подальшому можна відзняти уроки із всіх інших предметів, що дасть можливість проводити заняття без вчителів, але з телевізором.

Цікавий і той факт, що плазмовий телевізор ніколи не був серед першочергових потреб шкіл Тернопільщини. Сьогодні в кожному навчальному закладі, а особливо в сільській місцевості, можна назбирати цілий список необхідних речей, та навряд чи в цьому переліку можна знайти плазмовий телевізор.

Це добре розуміють і директори шкіл, але мовчки чекають нових «ідей» голови Тернопільської облдержадміністрації».

Для виправдання своїх «добровільно-примусових телевізорів» адміністрація розіслала інструкції для їх використання…

Коментар голови Зборівської районної організації ВО «Батьківщина», керівника депутатської фракції «Батьківщина» у Зборівській районній раді Михайла Пінь:

«28 лютого 2011 року районні відділи освіти Тернопільщини, за вказівкою адміністрації області, отримали методичні рекомендації, які надійшли від Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Очевидно, що сільські школи, де немає елементарних умов для проведення навчального процесу та, загалом, перебування там дітей, неоднозначно прийняли таких подарунок від влади, придбаний за кошт місцевих підприємців. Воно й не дивно, адже в школі, де немає цивілізованих туалетів, коштів на опалення та ремонт чи реконструкцію, супернові плазмові телевізори виглядають по меншій мірі смішно.

Виникає запитання, чому саме таку чудо-техніку, а не бюджетну допомога на ремонт, нові парти та опалення шкіл вирішила дарувати адміністрація? Чому телевізори, підприємців примушували купувати у визначених адміністрацією магазинах? Можливо, саме така ініціатива влади повернулася сторицею ініціаторам в фінансовому еквіваленті (в вигляді відкатів)!? Але сьогодні, читаючи детальну інструкцію з використання «омріяного чуда техніки», вчителі можуть лише подумки давати очевидну відповідь на ці актуальні запитання».

По “телевізорах Хоптяна” крутитимуть Тернопільське кіно

Коментар голови Чортківської районної організації ВО «Батьківщина», керівника депутатської фракції «Батьківщина» у Чортківській районній раді Віктора Шепети:

«Тернопільська обласна влада мала велике бажання відзначитись та запам’ятатись чимось розумним, а вийшло так як завжди. Так і з плазмовими телевізорами, які так “добровільно” на прохання податкових та контрольних органів закуповували приватні підприємці. Телевізори є, але для чого?, коли в школах багато інших проблем, що потребують вирішення. Таке питання ставила собі не одна людина. Більшість сходились на думці, що потрібно було продати товар який “залежався” на торгових складах.

Але причина, за версією самої влади набагато простіша – плазмові телевізори закуплені для того щоб показувати усім учням області, як навчаються їхні ровесники в самому Тернополі. Така думка з\’явилась у обласної влади аж після спеціального експерименту. Такі висновок можна зробити із інформації розповсюдженої сайтом ОДА».