«Батьківщина» продовжує виїзні прийоми громадян у Зборівському районі

В Нестерівській, Висипівецькій, Ярчівецькій та Погрібецькій сільрадах Зборівського району безкоштовну юридичну консультацію та практичну допомогу отримали близько 25 громадян.

Нагадаємо, що виїзні прийоми проводять помічники народного депутат України Василя Деревляного – Теодозій Кухарський та Ярослав Березовський, а також депутат Зборівської районної ради, керівник фракції «Батьківщина» Михайло Пінь.

\"\"

На фото: виїзний прийом проходить у Погрібецькій сільраді.

Найбільше звернень громадян стосувалися проблеми, щодо затягування процесу розгляду справ позивачам зі статусом «Дитина війни» Зборівським районним судом. У зв’язку з цим, людям було надано практичну допомогу у підготовці заяв до Зборівського районного та Львівського апеляційного адміністративного судів з проханням надати копії рішення та ухвалу по їхніх справах, оскільки більшість позивачів в терміни, передбачені чинним законодавством, не отримали цих документів, хоча вони зверталися ще у вересні 2010 р. Можна припустити, що затягування справ «дітей війни» не є випадковим, і таким чином сьогоднішня влад просто намагається позбавити людей передбачених законом державних виплат.

Громада сіл Погрібці та Калинівка (Погрібецької сільради) за ініціативи депутата районної ради від фракції «Батьківщини» Ігоря Добуша наразі збирають підписи до звернення на ім’я народного депутата Василя Деревляного з проханням про допомогу у вирішення проблеми поглиблення русла річки Стрипа. Проблема заключається в тому, що річка замулена і при повенях вода піднімається до такого рівня, що затоплює присадибні ділянки та існує небезпека підтоплення господарських та житлових будівель.

У частини жителів Нестерівської сільради виникла проблема з неоплатою орендарем за користування земельними паями. Під керівництвом депутата районної ради Вероніки Костюк (фракція «Батьківщина») також проводиться збір підписів до звернення на ім’я народного депутата Василя Деревляного з проханням посприяти у вирішення даної проблеми.

\"\"

На фото: виїзний прийом проходить у Нестерівській сільраді.

Всі звернення будуть опрацьовані та адресовані у відповідні державні установи для вирішення проблем громадян.

Також помічники народного депутата надали консультації громадянам та працівникам сільрад, щодо питань приватизації земельних ділянок, житлових будинків та організації сільських кооперативів.