Юлія Тимошенко: Януковичу і Азарову доведеться відповідати перед законом і людьми

Лідер партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від Генерального прокурора Віктора Пшонки негайно порушити кримінальну справу проти урядовців за фактом масштабної фальсифікації показника інфляції та невиконання зобов’язань з індексації соціальних заробітних плат та виплат.

\”Індекс споживчих цін – це, власне, індекс інфляції в середньому за 2010 рік – склав 42,3%. У той час, коли влада показує 9% за 2010 рік. Це жорстка фальсифікація\”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні перед черговим відвідуванням Генеральної прокуратури України, повідомляє її персональний сайт.

За словами Тимошенко, з урахуванням такого рівня інфляції мінімальна заробітна плата з 1 січня 2011 року повинна була становити 1236 гривень, а мінімальна пенсія – 989 гривень.

\”Те, що сьогодні люди недоотримали гроші, це є фактично зроблений злочин, тому що уряди, які працювали до уряду Азарова-Януковича, завжди такі індексації робили, ніколи цей закон не ігнорувався, він завжди виконувався. Це перший раз, коли в незалежній Україні цей закон не виконується\”, – зазначила вона.

\”Я сьогодні хочу запитати, чи передали моє звернення про скоєння злочину Генеральному прокурору, і хто з них буде відповідати за те, що вони зараз покривають невиплату людям реальної пенсії і заробітних плат згідно з показником інфляції, хто буде відповідати за те, що Генеральна прокуратура сьогодні покриває цей злочин\”, – підкреслила лідер партії \”Батьківщина\”.

Юлія Тимошенко також переконана, що у разі нереагування на цей злочин уряду Азарова Генеральний прокурор Віктор Пшонка також мусить бути притягнений до кримінальної відповідальності.

\”Я думаю, що Пшонка, який таким чином захищає Януковича і Азарова, і таким чином дає можливість забрати у людей їх законні гроші, Пшонка так само буде відповідати. Не тільки Янукович і Азаров. Я хочу, щоб вони подумали: влада досить швидко завершиться, а за те, що вони сьогодні роблять в Україні, їм доведеться досить серйозно відповідати перед законом і людьми\”, – резюмувала Юлія Тимошенко.