Під час виїзних прийомів партії «Батьківщина» за допомогою звертається все більше громадян

16 та 17 березня 48 жителів Пліснянської, Славненської, Зарудненської сільрад та міста Зборів Зборівьского району отримали безкоштовні юридичні консультації та практичну дорогу під час виїзного прийому громадської приймальні партії «Батьківщина».

Виїзні прийоми проводять помічники народного депутат України Василя Деревляного – Теодозій Кухарський та Ярослав Березовський, а також депутат Зборівської районної ради, керівник фракції «Батьківщина» Михайло Пінь.

\"\"

Пляснянська сільська рада. На прийомі громадяни порушували наступні питання:

– директор місцевої школи та вчителі звернулися з клопотанням про сприяння у виділенні коштів на виготовлення технічної документації на облаштування опалення в місцевій школі та про сприяння у виділенні коштів на виготовлення технічної документації на прибудову до школи приміщення їдальні і теплого сантехнічного вузла;

– представники місцевої громади порушили питання про необхідність посадки захисної лісосмуги вздовж дороги до села Славне. Існує проблема, яка не вирішується, а саме: земля вздовж вказаної ділянки дороги розпайована до самої дороги і лісосмугу необхідно садити на людських паях, або шукати шляхи обміну цих земельних ділянок;

– висловлено претензії до порядку виплати допомоги на дітей (якщо в сім’ї є земельний пай, то допомога на дітей необгрунтовано не надається);

– порушувалися питання розчистки русел меліоративних каналів та річки, які підтоплюють людські городи;

– про виплати коштів, які передбачені чинним законодавством, особам, які мають статус «Дітям – війни»;

– про несплату приватним підприємцем орендної плати за земельні паї;

– про невиплату коштів за продані майнові паї;

– про перерахунок пенсій;

– висловлювалися пропозиції про необхідність внесення змін до законодавства, згідно з якими пенсіонери мають отримувати гідну пенсію і не працювати будучи на пенсії, тим самим звільняти робочі місця для молоді;

– необхідність ремонту дороги Плісняни – Славна;

– інші питання життя сільської громади.

\"\"

Славняньська сільська рада. На прийомі громадяни порушували наступні питання:

– необхідність ремонту дороги Плісняни – Славна;

– про необхідність збільшення кількості рейсів маршрутки з села Славна до міста Зборова та міста Тернополя;

– також порушовалося питання про необхідність посадки захисної лісосмуги вздовж дороги до села Славна;

– питання ремонту дороги до села Славна;

– про необхідність виділення коштів для облаштування опалення в приміщенні школи та її капітальний ремонт;

– про затримку з присвоєнням звань «Мати – героїня» – документи подані ще в травні 2010 року, а досі немає результатів розгляду.

\"\"

Зборівська міська рада. На прийомі громадяни порушували наступні питання:

– про катастрофічний стан очисних споруд міста Зборова і загрозу екологічної катастрофи, і про необхідність виділення коштів на будівництво нових очисних споруд. Проектна документація міської радою виготовлена.

– про неврегульованість питання укладання угод оренди земельних ділянок комерційними структурами, у випадку їх знаходження у багатоквартирному житловому будинку;

– про неврегульованість питання використання та укладання договорів оренди земельних ділянок у випадку знаходження в будівлі установ, організацій приватної, комунальної та державної власності;

– інші поточні питання забезпечення життєдіяльності міста.

\"\"

Заруднянська сільська рада. На прийомі громадяни порушували наступні питання:

– про пошук інвестора, оскільки в селі є капітальні приміщення, які на сьогоднішній день не використовуються;

– про невідкладні заходи з реконструкції меліоративних каналів, які заросли верболозом і замулені. Вода затоплює городи і підходить до житлових та господарських будівель (погребах стоїть вода);

– про виділення коштів на лікування дитини та отримання путівки на санаторне лікування;

– про затримки з виготовлення технічної документації на приватизацію земельних ділянок фірмою «Матек»;

– про необхідність продовження програми, започаткованої Урядом Ю.В.Тимошенко по безоплатному виготовленню державних актів на право приватної власності на землю в межах норми безплатної приватизації земельних білянок громадянами.

Підготовано 8 депутатських звернень на ім’я народного депутата Василя Деревляного, які з депутатським зверненням та супровідними документами справи будуть направлені у відповідні державні установи для вирішення проблем громадян.

Виїзні прийоми громадян у Зборівському районі Тернопільської області продовжуються…