Юлія Тимошенко: Опозиція буде предметно контролювати співробітництво України з ЄС

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко заявляє, що українська опозиція братиме активну участь у підготовці проектів документів щодо довгострокової співпраці України з Європейським Союзом.

\"\"

\”Наш уряд зробив усе можливе, щоб Угоду про асоціацію між Україною та ЄС було підписано у 2010 році, але виявилося, що з 70 пунктів порядку денного Угоди про асоціацію у 2010 році було виконано лише 7. Нова влада хоче зірвати цей процес. Але ми не дозволимо їм цього зробити\”, – сказала Юлія Тимошенко під час зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле, повідомляє її персональний сайт.

У свою чергу, Штефан Фюле запевнив, що українська опозиція отримає можливість вносити свої пропозиції щодо співробітництва з Україною та зможе аналізувати усі проекти документів, які український уряд буде підписувати з ЄС.

Юлія Тимошенко заявляє, що головною метою її зустрічей з європейськими політиками є привертання уваги до необхідності припинити рух чинної української влади у протилежному від Європи напрямку.

\”Я сьогодні зустрічаюсь з провідними європейськими лідерами, щоб повернути нашу державу на шлях до Європейського Союзу. Складається враження, що рік тому Україна сіла у потяг, який їде у зворотному напрямку від Європи\”, – сказала Юлія Тимошенко після зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле, повідомляє її персональний сайт.

Лідер партії \”Батьківщина\” підкреслила, що і у самій державі, і за її межами людям стає зрозуміло, що влада Віктора Януковича лише імітує політику реформ, а не проводить їх.

Юлія Тимошенко також заявила, що українська опозиція дотримуватиметься виборчого законодавства і не дозволить владі спаплюжити право народу на чесні вибори.

\”Ми будемо робити все можливе, щоб зберегти закон, який дозволить провести чесні вибори, щоб не зруйнувати шанс народу на демократію\”, – сказала Юлія Тимошенко під час зустрічі з єврокомісаром з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле, повідомляє її персональний сайт.

\”Законодавчі та судові гілки влади припинили виконувати свої функції. У нас де факто відсутній уряд, і всі рішення приймаються в Адміністрації Президента. Останній бастіон, який залишився у нас – це чесні вибори. Але існує загроза, що чинна влада відбере це право в українського народу\”, – наголосила Юлія Тимошенко.

При цьому вона нагадала, що з робочої групи з розробки нового виборчого законодавства, створеної при Президентові України, вийшли представники впливових американських організацій – Національного демократичного інституту (NDI) та Міжнародного республіканського інституту (IRI).

\”НДІ вирішив призупинити свою діяльність у робочій групі до того часу, поки робота над проектом закону не стане більш прозорою та такою, яка враховує різні думки. Якщо цього не станеться, нове виборче законодавство не матиме довіри суспільства. Це стане кроком назад, а не прогресом у досягненні мети, якою є проведення демократичних виборів\”, – йдеться у листі регіонального директора НДІ в Євразії Лори Джуетт.

У свою чергу, Штефан Фюле подякував Юлії Тимошенко за зміцнення демократії та прагнення наближення України до ЄС.

\”Ми високо цінуємо Ваші зусилля у цьому напрямку\”, – сказав він.

Як відомо, лідер партії \”Батьківщина\” 23-25 березня знаходиться з поїздкою у Брюсселі (Бельгія) для участі у саміті Європейської народної партії. Планується, що сьогодні Юлія Тимошенко виступить на саміті з доповіддю щодо внутрішньої ситуації в Україні та її впливу на формування взаємовідносин з Євросоюзом

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 73 партії-членів з 39 країн, 15 голів країн-членів ЄС та 6 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Інтернетогляд