Більше тридцяти жителів двох сіл Козівського району звернулися за допомогою до виїзної громадської приймальні «Батьківщина»

24 березня помічники народного депутата України Василя Деревляного Ярослав Березовський, Теодозій Кухарський та керівник фракції «Батьківщина» у Козівській районній раді Ольга Деркач проводили прийом громадян у селах Городище та Великий Ходачків Козівського району Тернопільської області.

Проблемні питання з якими звернулися жителів села Городище:

– щодо вилучення пасовищ загального користування у с. Городище Козівського району головою Козівської РДА. Дане питання особливо обурює селян, які з власник паїв виділили земельні ділянки під пасовища, а сьогодні голова Козівської райадміністрації, представник партії регіонів в районі зухвало, незважаючи на позицію громади, намагається вилучити згадану земельну ділянку з загального користування;

– щодо забезпечення загальноосвітньої школи села Городище матеріально-технічним устаткуванням для ефективного навчального процесу школярів;

– громадяни просили сприяння у вирішенні питання капітального ремонту приміщення будинку культури села Городище, яке знаходить у вкрай занедбаному стані;

– сприяння у вирішенні питання капітального ремонту приміщення та виготовлення проектно-кошторисної документації для відкриття дошкільного навчального закладу (дитячого садочка);

– щодо наповнення бібліотеки зарубіжною та українською літературою;

– щодо приватизації земельної ділянки жительки села, рішення щодо якої відсутнє у сільраді;

– щодо вирішення питання передачі житлового будинку, який перебуває у майнових паях для проживання дитини сироти.

Проблемні питання з якими звернулися жителів села Великий Ходачків:

– жителі села одностайно виступили проти відкриття птахівничого комплексу на території села, при розміщенні якого грубо порушено всі санітарні та гігієнічні норми. За активної участі керівника фракції «Батьківщина» у Козівській районній раді Деркач Ольги було проведено громадські слухання, де громада категорично виступила проти відкриття даного комплексу на території села;

– щодо ремонту та реставрації будівлі сільської школи, яка знаходиться в аварійному стані.

– щодо виділення приміщення для будинку культури;

– сприяння у виділення квартири в сімейному гуртожитку міста Тернополя малозабезпеченій сім’ї;

– про виплати коштів, які передбачені чинним законодавством, особам, які мають статус «Дітина – війни».

Не менше хвилювало жителів двох сіл та голів сільрад питання вилучення надходжень від транспортного податку з місцевих бюджетів та переведення його до державного бюджету. Громадян цікавило чи буде держава повертати ці кошти на фінансування місцевих проблем територіальних громад.

В результаті виїзного прийому готуються депутатські звернення від народного депутата Василя Деревляного до відповідних державних установ для вирішення проблем громадян.