Василь Деревляний став на захист селян від земельної афери голів ОДА та РДА

Реагуючи на звернення жителів двох сіл Кам’янки та Мовчанівка Підволочиського району, народний депутат України Василь Деревляний направив депутатське звернення до правоохоронних органів з вимогою не допустити розграбування земель резервного фонду Кам’янківської сільради (190 га) та надати правову оцінку чиновникам, причетним до незаконних дій.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 1 квітня понад 100 жителів сіл Кам’янки та Мовчанівка Підволочиського району Тернопільської області під стінами ОДА провели акцію протесту з вимогою, щоб представники виконавчої гілки влади області та району припинили нахабно відбирати їхню землю. Річ у тім, що раніше ці землі належали агрофірмі «Медобори». Пізніше суд «відібрав» їх в агрофірми, віднісши до категорії «резервних земель». Згідно з земельним законодавством (ст. ст. 22 та 121 Земельного кодексу України), землі резервного фонду можуть передаватися виключно для ведення особистого селянського господарства (не більше 2 га на господарство). Але коли безземельні жителі згаданих сіл звернулися до голови РДА з проханням передати їм ці землі, виявилося, що на них уже є основний претендент. За твердженнями селян, а згодом це підтвердив сам голова Підволочиської РДА, цій людині одноосібно без жодних конкурсів надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою, щодо відведення земельних ділянок у розмірі 190 га. в оренду. До речі, не секрет для жителів згаданих сіл і те, що новоспечений землекористувач перебуває у дуже близьких відносинах з головою Тернопільської ОДА, тому люди вважають губернатора області також зацікавленого у цій земельній афері.

Селяни, приїхавши до обласного центру, просили голову Тернопільської ОДА та голову Тернопільської облради до відвертого діалогу, але чиновники відмовилися зустрітися з громадою.

В результаті, люди звернулися за допомогою до народного депутата України Василя Деревляного.

До вашої уваги депутатське звернення Василя Деревляного адресоване Прокурору Тернопільської області (подання аналогічного змісту  направлені також у інші правоохоронні органи):

\"\"