Понад 60 жителів сіл Чортківського району отримали безкоштовну юридичну допомогу від представників «Батьківщини»

На цьому тижні, протягом двох днів відбувалися виїзні прийоми громадян у селах Чортківського району.

Понад 60 громадян Джуринської, Косівської, Колиндянської та Горішньо Вигнанської сільрад звернулися за допомогою до помічників народного депутата України Василя Деревляного – Теодозія Кухарського та Ярослава Березовського.

Проблемні питання, які піднімали жителі згаданих сіл:

– Основна проблема, яку попередньо підняли жителі сіл Зборівського району, стосувалася того, що в селах Чортківського району ціна за молоко, запропонована молокозаводами області також вдвічі нижча, за ту, яку платять селянам в більшості районах Тернопілля. Без причин та пояснень максимум, що пропонують за 1 літр молока в селах Чортківщини – 1грн. 80коп. – 2 грн., і це тоді, коли в сусідній селах, які вже відносяться до іншого району, люди отримують за літр такого ж коров’ячого молока – 3 грн. 50 коп. Для того, щоб з’ясувати причини та відновити справедливість, на підставі звернення жителів вищезгаданих сіл, буде підготоване депутатське звернення народного депутата Василя Деревляного до відповідних державних установ.

– Про виплати коштів, які передбачені чинним законодавством, особам, які мають статус «Дитина війни».

– Надана практична допомога по підготовці заяв до суду особам, які підпадають під дію Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

– Надано юридичні консультації працівникам сільрад щодо земельних питань.

– Питання щодо недоотримання від держави обов\’язкових  та необхідних медпрепаратів для важкохворої дитини.

– Щодо порушення трудового законодавства.

– Інші питання особистого характеру.