Кадровий комуніст Валентин Хоптян продовжує знущатись над галичанами

Про це на своєму блозі, на сайті provse.te.ua зазначив заступник голови Тернопільської обласної організації ВО \”Батьківщина\” Володимир Бойко.

\”Керівник області прагне через церкву придобрити до влади невдоволених українців. Саме так можна назвати останні зустрічі Хоптяна із керівництвом двох єпархій Української греко-католицької церкви, що діють в Тернопільській області\”, – переконаний Володимир Бойко.

Прес-служба Тернопільської ОДА, висвітлюючи такі зустрічі, забула зазначити, що Валентин Хоптян протягом 1979-1991 років входив до керівної ланки комсомолу та комуністичної партії. Тобто, відносився до тієї категорії людей, які твердо сповідували ідеологію комунізму, в тому числі і в питаннях щодо переслідувань УГКЦ.

Варто нагадати, що в часи комуністичного режиму Українська греко-католицька церква була забороненою та переслідуваною.

Дії партійних ідеологів, товаришів Хоптяна, відобразились в численних засланнях, тортурах і вбивствах єпископів, духовенства та мирян. Храми УГКЦ знищувались, передавались чужій для українців релігії або ж перетворювались на склади і цехи.

Греко-католики були змушені підпільно збиратись на молитву в підвалах, лісах та приватних будинках.

\”Враховуючи те, що Хоптян втілював програмні засади комунізму на території, де УГКЦ була популярною, я більш ніж переконаний, що тодішній керівник комсомолу був автором не одного доносу на греко-католиків\”, – зазначив заступник голови ТОО ВО \”Батьківщина\”.

За словами Володимира Бойко, комуністичний вишкіл Хоптяна дозволяє припускати, що він негативно буде ставитись до УГКЦ і в майбутньому.