Василь Деревляний розповів про незаконні «пригоди» місцевої влади

11 квітня відбулася прес-конференція народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації партії «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василя Деревляного. В ході розмови Василь Тимофійович зосередив увагу журналістів на кількох нагальних проблемах як України в цілому, так і Тернопілля зокрема.

\"\"

Народний депутат розповів про низку соціальних ініціатив парламентської фракції «Батьківщини», які, однак, не знаходять підтримки в антинародної коаліції у Верховній Раді (йдеться передовсім про провалений регіоналами законопроект «Про індексацію пенсій та зарплат на рівень інфляції»).

В ході обговорення місцевих проблем йшлося про роботу Громадської приймальні народного депутата, яка щотижня відвідує сільські ради різних районів області, надаючи людям безкоштовну юридичну допомогу.

Також Василь Деревляний розповів про надіслане ним до рад усіх рівнів області звернення з приводу запланованої Банковою адміністративно-територіальної реформи в ході якої спочатку відбуватиметься укрупнення сільрад, потім об’єднання районів, а в кінці – ліквідація Тернопільської області. За словами Василя Тимофійовича, його відповідну ініціативу вже підтримали Зборівська і Підгаєцька районні та Тернопільська міська (у своїй редакції) ради.

Говорив Василь Деревляний і про втрачені спиртозаводи краю. За його словами, сьогодні більш ніж 300 млн гривень від роботи цих об’єктів надходять не до обласного бюджету, як було раніше, а до бюджету м.Броварів Київської області, бо саме в цьому населеному пункті зареєстровані нові власники цих заводів. На думку Василя Тимофійовича, найбільше «приклалися» до здачі спиртозаводів попередній голова Тернопільської ОДА Цимбалюк і нинішній «начальник» Хоптян: «Якби не їхнє боягузтво, спиртозаводи надалі працювали б на благо області, а так – маємо, що маємо», – резюмував народний депутат.

\"\"

Ще одна нагальна проблема області – дерибан землі. Голова Тернопільської «Батьківщини» розповів усім про чергові «пригоди» голови ОДА В.Хоптяна, який, живучи у приватному помешканні такого собі громадянина М.Глушка у Кам’янках Підволочиського району, вирішив «подякувати» своєму благодійникові в досить оригінальний спосіб: виділивши йому з земель резервного фонду 190 га. Це нічого, що на ці землі законно претендують майже 150 жителів Кам’янок і Мовчанівки, головне – віддячити панові Глушку, а люди нехай зачекають.

Не менш винахідливим став також голова Кременецької РДА Михальчук, який додумався виділити 6 земельних ділянок по 2 га кожна… своїм родичам. До слова: ділянки розташовані у селі Дунаєві Кременецького району, а родичі «розкидані» по всій області: той живе у Тернополі, той у великій Березовиці, а ті аж у Джурині на Чортківщині.

Яка причина такого поспішного земельного дерибану? На думку Василя Тимофійовича, причина криється у недавньому посланні президента Януковича до Верховної Ради, адже саме в цьому документі чітко задеклароване бажання цієї антиукраїнської влади перетворити землю на товар, продавши який, можна вкотре збагатитися. А хіба Хоптян і Мельничук не хочуть бути багатими?

Детальніше читейте у найближчому номері газети \”Наша Батьківщина\” від 13 квітня 2011р.