Голова Тернопільської обласної ради, представник партії ВО «Свобода» Олексій Кайда розповсюджує неправдиві та наклепницькі звинувачення

Заява прес-служби Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина».

Сьогодні, 18 квітня під час прес-конференції у Тернопільському прес-клубі реформ О.Кайда звинуватив народних депутатів, що представляють патріотичну Тернопільщину у тому, що жоден з них не підтримав та (чи) допоміг членам ВО «Тризуб», проти яких відбуваються політичні репресії. Чи то необізнаність голови Тернопільської облради, чи небажання говорити правду, вкотре спонукають до висновків, що окрім пустих, неправдивих балачок, представники ВО «Свобода» на більше не здатні!?

Спростовуючи голослівну заяву О.Кайди, варто зазначити, що депутати від фракції «БЮТ-Батьківщина» у Парламенті першими виступили на захист членів ВО «Тризуб».

16 лютого 2011 року 45 народних депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді України, серед яких народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, звернулися з депутатським запитом №011-3/1 до Президента України Януковича В.Ф., уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Карпачової Н.І., Генерального прокурора Пшонки В.П., Міністра внутрішніх справ України Могильова А.В. стосовно грубих порушень законодавства правоохоронними органами Івано-Франківської та Запорізької областей під час проведення досудового слідства по кримінальних справах порушених відносно членів ВО «Тризуб». У депутатському запиті народні депутати вимагають організувати та провести службові розслідування та вжити заходи щодо притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення вимог Конституції та законодавства України по відношенню до членів ВО «Тризуб». На сайті Верховної Ради України зареєстровано депутатське звернення, де можна детально ознайомитися з його змістом та побачити прізвища народних депутатів, що підписалися під ним.

Згодом, 3 березня 2011 року надійшло повідомлення від Глави Адміністрації Президента у відповідь на звернення народних депутатів від «Батьківщини», де йшлося про те, що їх запит розглядатиме Генпрокуратура під контролем Адміністрації Януковича.

Окрім того, на початку квітня поточного року партія «Батьківщина» запропонувала юридичну підтримку дев’яти членам організації «Тризуб» ім. С. Бандери, які постають перед судом за обвинуваченням у пошкодженні бюсту Сталіна у Запоріжжі.

Народний депутат України фракції «БЮТ-Батьківщина», голова Івано-Франківської обласної організації «ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко постійно надає юридичну та практичну допомогу сім’ї арештованих членів ВО «Тризуб». Хочемо наголосити, що дружина та матір затриманих членів ВО «Тризуб» Стемпіцького Андрія та Тарана Пилипа – Стемпіцької Жанни Олексіївни, та адвокат затриманого Сулими Ігоря Романовича звернулися із заявами про захист до народного депутата Дмитра Шлемка.

Вся вищезгадана інформація була розповсюджена у ЗМІ Тернопільської області і на всеукраїнських електронних та друкованих виданнях, а зокрема на партійному сайті Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» www.batkivshchyna.te.ua від 8.04.2011р., 16.03.2011р., 16.02.2011р.

Варто зазначити і наголосити, що окрім брехливих звинувачень, сам голова Тернопільської обласної ради, представник так званої націоналістичної партії ВО «Свобода» не мав чим похвалитися під час прес-конференції.

Представник ВО «Свобода» вкотре дешево попіарився та намагався відволікти увагу жителів області від своєї бездіяльності та неспроможності боротися з антиукраїнським режимом Януковича. Йде мова про розграбування багатств області, розкрадання земель ОДА та РДА, закриття шкіл, садочків, будинків культури, сільських амбулаторій, лікарень, захист підприємців від свавілля голови ОДА, скорочення працівників бюджетної сфери та інших проблемних питань, які привладна політична сила на чолі з головою Тернопільської обласної ради та мером Тернополя не можуть вирішити на захист тернополян та жителів області.

Партія ВО «Свобода» на Тернопіллі та голова Тернопільської облради О.Кайда, маючи повну владу в обласному центрі та в обласній раді ні на що не спромоглися, лише провели сміхотворні акції, які жодних конкретних результатів для членів ВО «Тризуб» не принесли.

Замість того, щоб займатися пустослів’ям та перед тим як звинувачувати, ознайомтесь з роботою народних депутатів! Але ще краще, нарешті почніть виконувати свої виборчі програми, з якими ви йшли до обласної ради у 2009 році, до Тернопільської міської ради і на посаду міського голови у 2010 році. А тоді публічно, перед представниками засобів масової інформації, розкажіть жителям області скільки обіцянок Ви вже не виконали!?

Прес-служба Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина»