У зв’язку з незадовільним станом доріг у Західній Україні, народний депутат Василь Деревляний звернувся до Прем’єр-міністра України

Сьогодні, 22 квітня депутатський запит Василя Деревляного озвучений Спікером Парламенту під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України.

НАРОДНИЙ   ДЕПУТАТ   України

Деревляний василь тимофійович

Фракція \”Блок Юлії Тимошенко – \”Батьківщина\”

01008, м. Київ,  вул. Грушевського, 5, тел: (044) 255-42-12, факс (044) 255-47-56,

e-mail: Derevlianyi.Vasyl@rada.gov.ua

Вих. № 12-к

від «22» квітня 2011 року

Прем’єр-міністру України

Азарову М.Я.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо невідкладного фінансування ремонту автомобільних доріг Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей

Шановний Миколо Яновичу!

Беззаперечною істиною є те, що ефективність експлуатації автомобільного транспорту та безпека руху в значній мірі залежить від стану автомобільних доріг. Однак, в Україні внаслідок суттєвого скорочення фінансування дорожнього господарства стан автомобільних доріг помітно погіршився.

Так, дороги у західних областях, які є фактично воротами із Європи в Україну, якість яких є особливо актуальною напередодні футбольного чемпіонату «Євро 2012», на сьогодні перебувають після зими у вкрай жахливому, занедбаному стані і продовжують руйнуватися без ремонту. На деяких автошляхах автомобілісти змушені рухатися по узбіччю, бо проїжджа частина перетворилася на своєрідний танкодром з вибоїнами глибиною до 40 см.

У березні поточного року на одній із розбитих ділянок траси Львів-Тернопіль, загрузнувши у болоті, ледь не перевернувся рейсовий автобус з пасажирами (посередині дороги була величезна яма, яку не можливо об’їхати). Водії скаржаться на наявність безлічі подібних ям.

У такому стані дороги не перебували навіть за найгірших часів економічних негараздів початку 90-х років. Відсутність ремонту доріг пояснюється критично низьким рівнем фінансування.

Така ситуація викликає подив, оскільки Україна готується до проведення футбольного чемпіонату «Євро 2012». У зв’язку з цією подією нинішня влада мала б потурбуватися про організацію під`їзних автошляхів від західних кордонів до столиці України, про створення іноземним гостям можливості ознайомитися із пам’ятками культурної спадщини, зокрема численними пам\’ятками архітектури західних областей, а це замки, палаци, старовинні костели, монастирі. Іноземці, які опинилися в Україні вперше, жахаються нашим дорогам. Їм узагалі незрозуміло, як наші водії можуть їздити такими дорогами.

І на завершення зазначу найважливіше, що на ремонті доріг не можна економити, оскільки незадовільний стан дорожнього покриття не тільки спричиняє шкоду транспортним засобам громадян, але і є причиною дорожньо-транспортних пригод, наслідки, яких, на жаль, можуть бути набагато важчими.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаю, згідно чинного законодавства України, невідкладного вжити заходів щодо забезпечення фінансування ремонту автомобільних доріг Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Про результати розгляду запиту прошу повідомити мене  у порядку і в терміни встановлені ст. 15  Закону України «Про статус народного депутата України».

З повагою,

народний депутат України