Поряд із Державним прапором України може знаходитись виключно червоно-чорний прапор боротьби українських націоналістів

Заява

Тернопільської обласної організації

Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

21 квітня 2011 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги).

За прийняття такого законопроекту не віддав свого голосу жоден депутат Верховної Ради, що входить до фракції «БЮТ-Батьківщина».

Вказаним нормативно-правовим актом встановлено, що у День Перемоги копії прапора перемоги повинні офіційно підійматись на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» переконана, що офіційний підйом прапора перемоги поряд із Державним прапором України стане не символом увічнення перемоги у Другій світовій війні, а спробою приниження української нації. Враховуючи поступові кроки діючої антиукраїнської влади Януковича під патронатом Президента РФ Мeдвєдєва, саме така мета переслідується в діяльності Президента України, Кабінету Міністрів України та парламентської більшості.

Керівництво місцевих державних адміністрацій та представники правоохоронних органів вже розпочали тиск на керівників органів місцевого самоврядування з метою спонукання до вивішування прапора перемоги 9 травня 2011 року.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє про недопущення офіційного підйому прапора перемоги поряд із Державним прапором України ні на День Перемоги, ні в будь-який інший час.

Також ми заявляємо, що поряд із Державним прапором України може знаходитись виключно червоно-чорний прапор боротьби українських націоналістів. Саме підняття червоно-чорного прапора стане символом припинення нищення українського народу з боку діючої влади.

І цей час не за горами.