Народний депутат України Василь Деревляний взяв участь в позачергій сесії Козівської райради

Козівська районна рада, 4 травня прийняла рішення про недопущення використання червоних прапорів та радянської символіки 9 травня.

Дане рішення було прийняте під час позачергової сесії Козівської районної ради, ініційованого головою ради, представником партії ВО «Батьківщина» Петром Репелою.

Варто зазначити, що в поіменному голосуванні всі присутні депутати, у складі 42 чоловік проголосували за недопущення використання на території Козівського району червоних прапорів та звернення до Президента України про застосування права на вето щодо Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Не менш важливим для району та області зокрема стало питання захисту краю від руйнівної адмінреформи, яке запропонував до розгляду депутатів поважний гість сесії Козівської ради народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

За словам Василя Деревляного, адмінреформа, яку розпочала втілювати в життя антиукраїнська злочинна влада має на меті: знищення патріотичного Галицького краю – Тернопілля.

«Ця адмінреформа веде за собою укрупнення сіл, селищ та районів нашої області, закриття бюджетних установ: лікарень, ФАПів, шкіл. Якщо, для прикладу, у Козівськомі районі залишиться менше десяти сільрад, то як людина похилого віку зможе за десятки кілометрів дістатися до сільради для отримання чи то довідки, чи то консультації, чи необхідної поради, я вже не говорю про необхідну медичну допомогу?! Цей режим Януковича сьогодні ціленаправлено працює на знищення українських сіл.

\"\"

У щорічному посланні Президента України до Верховної Ради України зазначено, що Янукович збирається зробити все, щоб найближчим часом земля була товаром, от і чиновники на місцях стрімголов втілюють це побажання в життя, поспішають \”прихватити\” якомога більше землі територіальних громад, щоб згодом приватизувати та узаконити.», – зазначив під час свого виступу біля трибуни Козівської райради народний депутат, а також закликав усіх козівчан бути згуртованими та монолітними у боротьбі проти загарбницького режиму Януковича та його прибічників на місцях.

Питання порядку денного про звернення народного депутата України Деревляного Василя Тимофійовича щодо недопущення ліквідації районів Тернопільської області та області вцілому, збереження мережі органів влади та закладів соціальної сфери присутні на сесії депутати прийняли одноголосно і оплесками підтримали рятівну ініціативу Василя Тимофійовича.