Зборівщина категорично виступила проти радянської символіки та червоних прапорів 9 травня

4 травня позачергова сесії Зборівської районної ради у складі 54 депутатів прийняла проект рішення, співініціатором якого виступив керівник фракції «ВО «Батьківщина» у райраді Михайло Пінь, про заборону використання на території Зборівського району червоних прапорів та іншої радянської символіки.

За словами ініціаторів проекту рішення, 9 травня для України – це день скорботи за тими справжніми героями, борцями за незалежність української держави, які стали жертвами нацистсько-гітлерівського та комуністично-сталінського тоталітарного режиму.

«Це не є політичне питання, це питання свідомості кожного українця, не залежно, яку політичну силу він представляє. Не треба нікого боятися, бо мовчання, нерозуміння та страх призводить до того, що сьогодні, на двадцяту річницю незалежності України Росія намагається втілити свої імперські плани на нашій землі. Ми повинні категорично виступити та дати рішучу відсіч загарбникам та гнобителям всього українського. Я вже направив депутатське звернення до Прокурора Тернопільської області, начальників управлінь УМВС та СБУ в Тернопільській області з вимогою припинити тиск на керівників органів місцевого самоврядування, які виступили проти вивішування червоних пропорів 9 травня 2011 року», – зазначив під час виступу з трибуни Зборівської районної ради присутній на сесії народний депутат України Василь Деревляний та висловив свою підтримку даному проекту рішення.

\"\"

За ініціативи депутат Зборівської районної ради від фракції «ВО «Батьківщина» Олександра Парація сесія підтримала Ухвалу громадсько-політичних Зборів від 27 квітня 2011 року щодо перебування російських військ на території України. Нагадаємо, що дану ухвалу, яка вимагає денонсації «харківських» угод 27 квітня підписали представники опозиційних політичних сил на всеукраїнському рівні.

З завершальним питання сесії виступив керівник фракції у райраді «ВО «Батьківщина» Михайло Пінь, який запропонував депутатам прийняти запрошення для лідера партії Юлії Тимошенко відвідати Тернопілля.

На превеликий жаль фракції ВО «Свобода» та «Наша Україна», які ще перед сесією обіцяли підтримку та співпрацю не підтримали даного питання, вони в цьому питанні були солідарними з Партією регіонів та ЄЦ.

Як на рівні області так і на рівні районів ці фракції відмовляються працювати згуртовано та злагоджено, адже для досягнення спільної мети, для повалення злочинної влади потрібно гуртуватися та підтримувати один одного. В результаті виявляється, що єдина боротьба, на яку вони спроможні – це пусті балачки та популізм, адже Тернопільська обласна рада, яку очолює головний свободівець краю, де ВО «Свобода» має більшість, так і не проголосувала проти вивішування радянської символіки та червоних прапорів 9 травня на Тернопіллі.

Неприйняттям даного рішення вони показали своє істинне псевдо-націоналістичне обличчя та те як вони здатні «захищати» українців на теренах області та Тернопільщину зокрема.