Антиукраїнську ініціативу привладної більшості у ВР засудили депутати Теребовлянської райради

Чергове засідання позачергової сесії відбулося сьогодні, 5 квітня у Теребовлянській районній раді.

71 з 88 депутатів зібралися, щоб висловити свій протест антиукраїнським діям режиму Януковича. Сесію відкрив голова Теребовлянської райради, член партії \”Во \”Батьківщина\” Василь Попко. Розглядалося три питання порядку денного.

Всі як один, присутні в залі засідань, депутати Теребовлянської районної ради зайнявши патріотичну позицію, виконали волю своїх виборців, не дивлячись на партійну приналежність, проголосували проти червоних прапорів і радянської символіки на теренах району та за відновлення історичної справедливості, висвітлення правдивої історії національно – визвольної боротьби українців проти окупаційних режимів на українських етнічних землях, захисту та вшанування істинних символів України.

З приводу такої важливої події, під час свого виступу присутній в сесійному залі народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний зазначив, що саме з Теребовлянщини ще у 1989 році він, молодий революціонер, розпочав свою боротьбу з радянським режимом й україноненависниками.

«Сьогодні вся наша політична сила виступає категорично проти червоних прапорів. Через тиск, який влада через правоохоронні органи розпочала до посадовців органів місцевого самоврядування, які відмовилися від підняття червоних прапорів, я направив декілька депутатських звернень на адрес керівництва Прокуратури, міліції та СБУ області з вимогою дотримання чинного законодавства по відношенню до цих осіб. В цей нелегкий для нашої держави час ми повинні гуртуватися, бо лише спільно разом ми зможемо повалити цей антиукраїнський, злочинний режим Януковича», – зазначив Василь Деревляний.

\"\"

З наступним питання порядку денного виступив керівник депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Теребовлянській райраді Олег Траповий. Він зачитав звернення до Президента та Кабінету Міністрів України з вимогою не допустити проведення адмінреформи на Теребовлянщині та Тернопільщині загалом. Дане звернення від депутатів Теребовлянської районної ради було підготоване за пропозицією та на прохання народного депутата України Василя Тимофійовича Деревляного.

«Мені приємно, що ще одна районна рада відгукнулася та підтримала мою ініціативу щодо захисту Тернопільської області від нищівної адмінреформи. Закриваючи бюджетні установи по області, тероризуючи дрібних підприємців краю, відбираючи у селян землю голова обласної адміністрації та його прибічники руйнують, гноблять Тернопільщину. Поодинці ніхто не в силі здолати чи дати відсіч цим злодіянням з боку влади.

Варто зазначити, що загроза згаданої адмінреформи набагато реальніша ніж хтось собі може це уявити, адже у щорічному посланні Президента, Янукович відверто пише про заплановане укрупнення сільських, селищних та районних рад, в результаті антиукраїнської адмінреформи розпочнеться: закриття сільрад, шкіл, сільських амбулаторій, ФАПів, відділень зв’язку, скорочення працівників бюджетної сфери, виконавчої та інших гілок влади. Після таких дій режиму Януковича згине українське село. Не буде жодного, кого не зачепить цей руйнівний процес невдовзі, тому не може бути жодного байдужого до цього питання сьогодні.

У щорічному посланні Президента йдеться про спрощену та пришвидшену процедуру приватизації землі. Всі ми разом повинні захистити українську землю та тих людей, які на ній роками працювали від загарбницьких дій окремих представників влади.

Як приклад, до мене звернулися жителі сіл Підволочиського району, де з земель, виведених за межі населених пунтків, за участі безпосередньо голови Тернопільської ОДА Хоптяна була спроба одноосібно «прихватити» 190 га. землі, а понад 150 мешканців цих сіл позбавити права вести індивідуальне селянське господарство. Ця злочинна влада вже взялася за найцінніше, що в нас, українців, залишилося, – за землю.

Партія «ВО «Батьківщина» на всеукраїнському рівні розпочинає проведення референдуму на захист наших земель від розграбування, а ми на місцях повинні всі разом найближчим часом провести збори ініціативних груп та зібрати сотні тисяч підписів проти того, щоб земля була товаром. Наше завдання зробити все, що українська земля належала корінній нації.», – повідомив під час свого виступу з трибуни Теребовлянської районної ради народний депутат та вкотре зазначив, що питання захисту Тернопільщини сьогодні як ніколи важливе абсолютно для кожного жителя області.