Тернопільський район виступив на захист землі

Тернопільська районна організація «ВО «Батьківщина» зорганізувала збори на підтримку проведення Всеукраїнського референдуму щодо недопущення купівлі-продажу землі.

Згідно Закону України «Про Всеукраїнський та місцевий референдум», який вимагає присутність не менше 200 громадян України, участь в зборах прийняли 221 жителів Тернопільського району.

\"\"

Присутній на зборах депутат Верховної Ради України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Деревляний Василь Тимофійович виступив з підтримкою проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони купівлі-продажу землі, тому що відсутня необхідна законодавча база, яка б забезпечила прозорий і справедливий ринок землі, щоб у селян не скупили паї за безцінь.

Збори одноголосно затвердили чотири важливих пункти порядку денного:

1. Визнано доцільність проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони купівлі-продажу землі.

2. Затверджено питання, яке пропонується винести на Всеукраїнський референдум: «Чи підтримуєте Ви заборону купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення і пов’язане у зв’язку з цим внесення відповідних змін до Земельного кодексу України?»

3. Обрано ініціативну групу у кількості 21 чоловік, якій доручено збирання підписів громадян, які мають право на участь у референдумі.

4. Голові зборів Крисаку Івану Богдановичу доручено звернутися із заявою до Голови Тернопільської районної Ради з проханням здійснити реєстрацію обраної ініціативної групи.

\"\"

Після завершення зборів Тернопільська районна організація організувала для всіх присутніх  святковий концерт, на якому талановито та яскраво виступили вихованці Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької.