У Бучачі відбулися збори ініціативних груп на підтримку Всеукраїнського референдуму

26 травня в приміщенні районного будинку культури 212 бучачан взяли участь у зборах з питань ініціювання Всеукраїнського референдуму щодо заборони купівлі-продажу землі. Організували даний захід представники Бучацької районної та міської організацій ВО «Батьківщина».

\"\"

Згідно з Законом «Про Всеукраїнський та місцевий референдум» всі питання та пропозиції порядку денного зборів проводилися шляхом голосуванням. Варто зазначити, що присутні одностайно голосували «за» запропоновані питання порядку денного.

Зокрема, було:

– визнано доцільність проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою;

– затверджено наступне формулювання питання, яке виноситься на референдум: «Чи підтримуєте Ви заборону купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення і пов’язане у зв’язку з цим внесення відповідних змін до Земельного кодексу України?»;

– обрано ініціативну групу, якій доручено, після проведення її реєстрації, організацію збору підписів щодо проведення Всеукраїнського референдуму;

– доручено голові зборів звернутися із заявою до голови Бучацької районної ради з метою реєстрації ініціативної групи.

\"\"

Про необхідність проведення даного референдуму під час свого виступу зазначив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, який подякував усім небайдужим, свідомим громадянам, які прийшли на збори, щоб захистити майбутнє своє та своєї держави від загарбницьких та злочинних ініціатив діючої антиукраїнської влади. Також перед присутніми виступив депутат Бучацької районної ради Василь Бабала, який зазначив, що закон про дозвіл на продаж-купівлю землі в Україні – це зрада не просто українського селянства, а зрада національних інтересів усієї держави.