Антиукраїнська, корумпована влада робить все, щоб не допустити проведення Всеукраїнського референдуму

Сьогодні, 10 червня ЦВК відмовила в реєстрації 24 ініціативних груп, в тому числі двох з Тернопільської області (Зборівського та Тернопільського районів), для проведення Всеукраїнського референдуму, щодо заборони купівлі-продажу землі. Про це повідомив під час прес-конференції, 10 червня народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

За словами народного депутата, попри те, що ЦВК не має таких повноважень, все ж, у відмові в реєстрації йдеться про неконституційність питання, запропонованого на референдум.

«У зв’язку з тим, що переглянувши всі букви та коми, придертися не було до чого, вони (представники ЦВК) на вимогу влади, зіслалися на неконституційність питання. Але ми, звісно, будемо відстоювати законність та права громадян. В кількості понад 50 народних депутатів звернемося до Конституційного суду за роз’ясненням.», – зазначив Василь Деревляний.

В разі, якщо і Конституційний суд буде на стороні антиукраїнської влади, партія «Батьківщина» закликатиме суспільство до акцій протесту.

Нагадаємо, що саме за ініціативи лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко та організації місцевих партійних осередків партії ВО «Батьківщина» було розпочато процедуру проведення згаданого референдуму з метою захисту найціннішого, що залишилося в українців – рідної землі!

Залом в Тернопільській області перший етап підготовки до Всеукраїнського референдуму – збори громадян України проведено в 11 районах області: Монастириському, Зборівському, Тернопільському, Бучацькому, Заліщицькому, Теребовлянському, Чортківському, Шумському, Підгаєцькому, Борщівському, Лановецькому та місті Тернополі. З метою більш повного охоплення районів області збором підписів, до складу ініціативних груп включено громадян України, які проживають в районах у яких збори не відбулися. Тобто, ініціативу партії ВО «Батьківщина», щодо захисту української землі підтримали всі 17 районів Тернопільської області та місто Тернопіль.