Судилище влади відбувається не над Юлею Тимошенко, а над кожним українцем, і від кожного з нас залежить хто переможе…

Вчора, 24 червня розпочався справжній фарс – судилище лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, організоване і забезпечене Віктором Януковичем.

\"\"

Під стінами Печерського суду міста Києва, через дорогу та на найближчих вулицях зібралося тисячі мітингувальників з усіх областей України.

\"\"

На чолі з народним депутатом України, головою ТОО ВО «Батьківщина» Василем Деревляним, делегацію з Тернопілищини представляли понад 500 представників партії ВО «Батьківщина» з різних районів Тернопільської області, небайдужих до майбутнього України та рідного краю.

\"\"

За ініціативи заступника голови партії ВО «Батьківщина» Олександром Турчиновим розпочався всенародний марафон під час якого бажаючі мали можливість висловитись з приводу даного зібрання. Варто зазначити, всі виступаючі відверто критикували провладний злочинний режим Януковича, його антинародні дії та реформи, політичні репресії проти лідерів опозиції.

\"\"

Люди висловлювали підтримку Юлії Тимошенко та озвучували свої переконання у тому, що саме вона є Президентом України, адже 11 областей України підтримали саме її, і лише заручившись підтримкою екс-президента Ющенка, обманом, фальсифікацією та підкупом Януковича здобув «президентський трон». Громадяни та політики сходилися у твердженні, що судилище влади відбувається не над Юлею Тимошенко, а над кожним українцем, і від кожного з нас залежить хто переможе…

Оскільки антиукраїнська влада зробила все, щоб мітингувальники не чули та не бачили, що відбувається в приміщенні Печерського райсуду (включили пристрої, які перешкоджали роботі мобільного зв’язку та здійсненню Інтернет-трансляції), люди спробували підійти ближче до приміщення суду.

\"\"

Такі дії громадян не сподобалися правоохоронних органам і працівники міліції та інших правоохонних струтук пішли в наступ.

Делегація з Тернопілля стояла у перших рядах і першими відчули «як наша міліція нас береже». Хлопці у формах міцними «кирзаками» копали людей по ногах та розштовхували мітингувальників. Але тернополяни не розбігалися, вони стійко тримали оборону. Беркутівці припинили наступ після того як втрутився народний депутат Василь Деревляний, вочевидь, його бити хлопці у формах не наважилися.

\"\"

Згодом, вочевидь, щоб захистити беззаконня, яке влада розгорнула проти Юлії Тимошенко, прибуло вісім автобусів наповнених «беркутівцями», внутрішніх військ МВС України, які вистроїлися перед людьми.

\"\"

Після сутички, яка на щастя закінчилася лише синцями та здертими ліктями, мітингувальники почали ганьбити представників правоохонних органів, які пішли в наступ проти людей, на що деякі хлопці у формах зізнавалися, що вони підтримують дану акцію, але на строковій службі змушені виконувати накази вищого керівництва.

\"\"

Під час свого виступу зі сцени голова Зборівської районної організації ВО «Батьківщина» Михайло Пінь звернув увагу як багато політично-свідомої молоді є в Україні, які присутні на мирній акції протесту.

\"\"

«Провладні кати сьогодні судять Юлію Володимирівну за її допомогу своєму народові: машини для надання швидкої допомоги, які врятували тисячі людських життів, за вчасно надані пенсії та дешевий газ. Ганьба цій злочинній, антиукраїнській владі! І сьогодні, ми бачимо, що від сходу до заходу Україна єдина. Сьогодні, зібралися люди різного віку, і мені надзвичайно приємно, що так багато політично-свідомої молоді є в Україні. Під час цієї сутички (з міліцією), ми побачили, що наша молодь здатна захистити себе, своє майбутнє, захистити істинного лідера нашої держави – Юлію Тимошенко. Слава молоді України! Слава Україні!»

«Героям слава!», – підтримуючи слова виступаючого, скандували тисячі присутніх.

\"\"

Юлія Тимошенко подякувала тисячам людей, які прийшли до Печерського суду.

«Я вдячна всім, хто прийшов захищати право України на життя, право кожної людини на життя. Ви прийшли сьогодні до Печерського суду захищати не лідера партії «Батьківщина», а захищати Україну, тому у кожного присутнього тут болить серце за кожну людину, яка сьогодні живе не у світлій і щасливій країні, а у в’язниці, яку будує сьогодні Янукович і його оточення», – сказала вона.

\"\"

Вона подякувала всім, хто висловив їй свою підтримку участю в акції, хто дзвонив та надсилав СМС.

«Я дякую, що ви і в дощ, і в сонце нікуди не розходилися. Поки ви поряд, поки я бачу ваші очі і чую слова підтримки – я хочу сказати, що мені нічого не страшно, і у нас в країні все буде добре», – сказала Юлія Тимошенко.

При цьому учасники мітингу скандували «Юля! Юля!».

\"\"

«Ні у кого немає сумнівів, що прокуратура приватизована, суди приватизовані. Ніякого правосуддя не існує. Саме тому все, що сьогодні відбувається, – це персональна відповідальність і персональна розправа Януковича зі своїм головним політичним опонентом», – сказала лідер партії «Батьківщина».

«Я переконана, що здоровий глузд, любов до своєї країни, любов до людей, бажання бути цивілізованою і гідною країною переможе», – наголосила Юлія Тимошенко.

«Цей судовий процес завдяки вам є початком нового пробудження в Україні, оскільки люди сьогодні знову небайдужі», – сказала лідер партії «Батьківщина».

«Боротьба сьогодні не за нас з вами, а за країну», – наголосила вона.