Розгляд справи Юлії Тимошенко по суті відкладено до 4 липня

Печерський районний суд переніс засідання з розгляду по суті справи Юлії Тимошенко на понеділок, 4 липня, на 10:00.

Лідер партії Батьківщина\” Юлія Тимошенко при цьому зазначила, що вона і її захист не отримали змогу ознайомитися з матеріалами кримінальної справи і з обвинувальним висновком, повідомляє її персональний сайт.

\”Ознайомитися ми не змогли ані з кримінальною справою, ані тим паче з обвинувальним висновком, якого у нас немає. Саме тому нам потрібні три дні для того, щоб ознайомитися частково із матеріалами кримінальної справи і з обвинувальним висновком\”, – сказала вона.

Захисник лідера партії \”Батьківщина\” Сергій Власенко вважає, що відкладення справи Юлії Тимошенко до 4 липня свідчить про бажання судді якомога скоріше завершити судовий розгляд.

\”Суддя дуже і дуже поспішає, тому що, напевно, йому треба зробити подарунок на день народження президента\”, – заявив Сергій Власенко після закінчення судового засідання, повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

Захисник Юлії Тимошенко заявив, що призначення дати розгляду справи по суті на понеділок, 4 липня, є прямим порушенням законодавства.

\”Відповідно до закону суддя не мав законного права призначати справу на понеділок, оскільки по закону суддя повинен був дати три дні – четвер, п’ятниця і субота – а відповідно до закону, якщо останній день припадає на вихідний день, то останнім днем вважається перший робочий день. Тобто останнім днем триденного строку по закону є понеділок, а вже на понеділок суддя призначив справу\”, – пояснив він.

Крім того, Юлія Тимошенко звернулася до суду з клопотанням про надання часу для ознайомлення з мета ріалами кримінальної справи.

\”Я думаю, що якщо ви неупереджено ставитися до цього судового процесу і хочете, щоб ми як захист і я як людина, яку незаконно обвинувачують в неіснуючих злочинах, була підготовлена до процесу, я хотіла би, щоб ви нам дали не менше трьох тижнів, щоб ми мали можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, тому що ми не мали на це ані часу, ані можливості\”, – сказала Юля Тимошенко, звертаючись до суду.

При цьому суддя проігнорував це клопотання.

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко має намір на наступному засіданні Печерського суду міста Києва заявити клопотання про виїзд до Сполучених Штатів Америки для участі в засіданні окружного суду південного округу Нью-Йорку з розгляду позову проти співвласника \”РосУкрЕнерго\” Дмитра Фірташа.

\”На наступному судовому засіданні я буду оголошувати клопотання про моє право виїхати до Сполучених Штатів, щоб дати можливість боротися з Фірташем, з \”РосУкрЕнерго\”, з корупцією в Україні не в українських, а в міжнародних судах\”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні журналістам.

У свою чергу, захисник Сергій Власенко висловив сумнів у тому, що суддя Родіон Кірєєв задовольнить це клопотання.

\”Суддя боїться випустити Тимошенко до Львова на вихідні. Про яку Америку мова? Я тут більш песимістичний, ніж Юлія Володимирівна\”, – сказав він.

Сергій Власенко додав, що у разі відсутності Юлії Тимошенко на судовому засіданні у Нью-Йорку від її імені виступатиме група юристів.

\”Відповідні процедури будуть проводитися за участі юристів\”, – запевнив він.
Інтернетогляд