Численна делегація з Тернопільщини побувала 7 липня у Києві

Метою візиту членів партії та прихильників ВО \”Батьківщина\” Тернопільщини стало намагання Верховної Ради ухвалити низку пенсійних законопроектів, що слугували базою так званої пенсійної реформи Януковича. Паралельно з пенсійним питанням, делегати нашого краю не забули й про судилище над лідером Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлією Тимошенко.

\"\"

Тож саме із суду почався всенародний марафон на захист демократії і свобод.

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко заявила, що суддя Родіон Кірєєв, головуючий у судовому засіданні Печерського районного суду Києва з розгляду її кримінальної справи, продовжує ігнорувати всі правові норми, які підтверджують відсутність складу злочину та незаконність кримінального переслідування екс-прем\’єра.

Екс-прем\’єр підкреслила, що всі дії головуючого у засіданні з початку судового процесу спрямовані на перешкоджання об\’єктивному розгляду справи та порушення її права на захист.

\”Як суд, так і все суспільство мають право почути вагомі, правові аргументи того, що я ніяких злочинів не робила і в тій справі, яка розглядається, не має складу злочину\”, – заявила Юлія Тимошенко.

Зокрема, за її словами, суддя при відмові у задоволенні її клопотання про закриття кримінальної справи не врахував низьку правових і законодавчих норм, які свідчать про незаконність порушення кримінальної справи.

\"\"

Понад три години протестувальники скандували гасла на підтримку лідера опозиції, після чого рушили широчезною колоною до будівлі Верховної Ради.

\"\"

Поряд з керівництвом партії ВО \”Батьківщина\”, народними депутатами, активістами протестного руху у першому ряді крокував і народний депутат України, голова ТОО ВО \”Батьківщина\” Василь Деревляний.

\"\"

7 липня 2011 року увійде в історію як \”чорний день\”, твердили пікетувальники, оскільки саме цього дня влада хоче ухвалить закон, назвати який треба відверто \”про пенсійний геноцид громадян України\”.

І не випадково, що саме в цей день також відбувається печерське судилище над Юлією Тимошенко.

\"\"

Під прикриттям політичних переслідувань влада протягує чергові антисоціальні антинародні закони, які погіршать життя кожного з нас. Саме тому протести проти дій антиукраїнської влади набиратимуть все більших масштабів.

\"\"

У цей час над столицею якраз зібралися густочорні хмари, з яких незабаром розлився сильний дощ. Але це не зупинило протестні маси. Навпаки, люди із ще більшим запалом та налаштованістю йшли на боротьбу за своє майбутнє.

\"\"

Поблизу стін парламенту на колону протестувальників вже чекали загони спецпризначенців.

\"\"

За 5-10 хвилин градус атмосферу підвищився до точки кипіння. Здавалося, ще якась мить і почнуться сутички. Та не сталося. Міліція здалася, пропустивши спершу народних депутатів від ВО «Батьківщина», а згодом і решту людей.

Проскандувавши певний час під стінами Верховної Ради, протестувальники повернули до Печерського суду. Дорогою назад сталися дрібні сутички між правоохоронцями і протестувальниками. Але в цілому на щастя нічого суттєвого не трапилося, тож люди спокійно дійшли до відправної точки – стін Печерського суду, де пробули, підтримуючи Юлію Тимошенко до закінчення судового процесу того дня.

\"\"

На фото: делегація Тернопільської РО \”ВО \”Батьківщина\” на чолі з головою ТОО \”ВО \”Батьківщина\” Василем Деревляним та куратором Тернопільської області Валентиною Кулик.

\"\"

На фото: делегація Чортківської РО \”ВО \”Батьківщина\”

\"\"

На фото: активісти Тернопільської МГО\”ВО \”Батьківщина молода\”

\"\"

На фото: делегація Тернопільської РО \”ВО \”Батьківщина\” на чолі з Василем Деревляним.

\"\"

На фото: делегація Шумської РО \”ВО \”Батьківщина\” на чолі з Василем Деревляним.

\"\"

На фото: делегація Бережанської РО \”ВО \”Батьківщина\”.

\"\"

На фото: делегація Тернопільської МО \”ВО \”Батьківщина\” на чолі з Василем Деревляним.

\"\"

На фото: делегація Зборівської РО \”ВО \”Батьківщина\” на чолі з Василем Деревляним.