«Батьківщина» Збаража виступила за присвоєння звання Почесного громадянина м. Збаража Іванові Франку

З нагоди 155-ї річниці від дня народження та 95-х роковин з часу смерті Іванові Франку Збаразька міська рада (Тернопільська область) присвоїла звання «Почесний громадянин міста Збараж».

Співініціатором проведення сесії міськради виступила депутатська фракція «Батьківщина», повідомила секретар Збаразької міської ради, представник партії ВО «Батьківщина» Оксана Пелех.

«Іван Якович Франко неодноразово бував на Збаражчині. Результат голосування був одностайним – кожен з 21 присутніх депутатів проголосували «за», – повідомила Оксана Пелех.

За словами секретаря міськради, наразі рішення сесії не вступило у силу.

«Міський голова Збаража та його прихильники, зокрема фракція провладної антиукраїнської Партії регіонів, ігнорують сесійні засідання. Мер не ставить печатки на прийнятих більшістю рішення. Ми висловили йому недовіру. Наразі справа розглядається в Львівському адміністративному апеляційному суді», – додала Оксана Пелех.

Напередодні, на позачерговій сесії депутати (22 голосами з 36) прийняли звернення до Львівського апеляційного суду з проханням пришвидшити розгляд їхньої справи.