Завдяки народному депутатові Василеві Деревляному проблему майже 3000 тернополян розглянула Адміністрація Президента

З Адміністрації Президента України прийшла відповідь народному депутатові Василеві Деревляному на його депутатське звернення щодо захисту прав понад 3 000 пайовиків Тернопільської фірми «Будівельник», та вимогою покарати власника згаданої будівельної фірми, афериста З.Щепановського.

Нагадаємо, що до народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, у травні 2011 року звернулася ініціативна група, яка представляє майже 3 000 тисячі пайовиків ПП «Тернопільська фірма «Будівельник» та інших підприємств-учасників корпорації «УКРБУДІНВЕСТ», адже вже впродовж двох років не здійснюється будівництво житлових об\’єктів. Практично щодо усіх об\’єктів завершились терміни здачі, які були зазначені в договорах дольової участі, проте багато з них не побудовані навіть на половину, в той час як пайові внески сплачені на 70 % і більше.

Реагуючи на звернення ошуканих тернополян та очевидні факти порушення прав людей та чинного законодавства, Василь Деревляний направиви депутатське звернення до Генпрокурора України, Міністра внутрішніх справ та голови СБУ України, а також з депутатським запитом звернувся до Прем’єр-міністра та Президента України.

«Варто зазначити, що жоден з народних депутатів, які представляють Тернопілля, жоден високопосадовець, до якого зверталися ошукані пайовики, не зробив жодного кроку на зустріч цим людям. Також, відверто обурює позиція голови Тернопільської ОДА та міського голови Тернополя, пороги чиїх кабінетів пайовики оббивали не раз. Саме їх обіцянки тернополянам можна назвати популізмом, адже жодного вчинку на користь пайовиків вони не зробили, лише прикривали горе-будівельника Щепановського», – прокоментував ситуацію Василь Деревляний.

Лише коли на всеукраїнському рівні, у стінах Верховної Ради України народний депутат Василь Деревляний надав розголосу проблемі такої значної кількості тернополян, тоді місцева влада почала відповідати на запитання та прохання обдурених пайовиків.

Останнім поштовхом до радикальних дій влади, стали акції протесту пайовиків, інформаційну та організаційну підтримку для проведення який було надано саме Тернопільською обласною організацією ВО «Батьківщина».

На даний час, як повідомляється у відповіді глави Адміністрації Президента України, за результатами розгляду звернення народного депутата Василя Деревляного порушено кримінальну справу за фактами шахрайства вчиненого у великих розмірах та взято під варту президента ПП «Тернопільська фірма «Будівельник» та інших підприємств-учасників корпорації «УКРБУДІНВЕСТ» З.В. Щепановського.

З метою захисту прав пайовиків місцева влада вживає заходи для передачі об’єднанням пайовиків незавершених об’єктів для добудови та земельних ділянок, на яких вони розташовані.

До вашої уваги копія відповіді Глави Адміністрації Президента України:

\"\"