Юлія Тимошенко: Янукович намагається заблокувати європейську перспективу України

Лідер партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що чинна українська влада використовує судовий процес з розгляду її кримінальної справи як інструмент для блокування підписання Угоди між Україною та ЄС про асоціацію та зону вільної торгівлі.

\”Янукович та його найближчі соратники використовують зараз цей судовий процес проти мене і проти інших опозиційних діячів ще і для того, щоб зараз таким чином торпедувати процес підписання Угоди про політичну асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом і таким чином завадити його ратифікації\”, – заявила Юлія Тимошенко сьогодні журналістам, повідомляє її персональний сайт.

Лідер партії \”Батьківщина\” звернулася до лідерів країн ЄС з проханням не припиняти процес підписання Угоди про асоціацію, незважаючи на намагання української влади зірвати цей процес відволіканням їх уваги до політичних репресій в державі. \”Я звертаюся до лідерів Європейського Союзу з проханням: навіть якщо українська влада в повній мірі не виконає домашнє завдання, знайти політичну мудрість і підписати до кінця року Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі, тому ще це дасть можливість тільки розпочати справжню боротьбу, справжній опір нарощуванню авторитаризму і корупції в Україні\”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

\”Я знаю, що важко зараз на фоні політичних репресій підписувати Угоду про політичну асоціацію, але я прошу вас зробити це заради не української влади, а заради 46 мільйонів українців, які не полишили мрію і мету мати європейську перспективу, жити в європейській спільноті\”, – додала вона.

Лідер партії \”Батьківщина\” переконана, що демонстрація незаконності судових процесів над лідерами опозиції є намаганням викликати у світової спільноти небажання продовжувати шлях європейської інтеграції України. \”Саме тому Президент Янукович продовжує цей процес грубо, жорстоко, з агресією, для того, щоб викликати відповідну реакцію світової демократичної спільноти, в тому числі і Європейського Союзу\”, – резюмувала Юлія Тимошенко.