У Тернополі розпочалася безстрокова акція проти політичних репресій в Україні

Активісти Тернопільської обласної організації ВО«Батьківщина» сьогодні, 8 серпня, о 10.00 розпочали безстрокову акцію протесту проти політичних репресій, згортання демократії та свободи слова діючим авторитарним режимом Януковича.

В рамках пікетування біля будинку Тернопільської обласної державної адміністрації встановлено два намети з партійною символікою.

\"\"

«Сьогодні ми не розраховуємо на велику кількість людей, адже багато наших активістів поїхали на акції протесту у Київ. За попередніми даними, це близько 700 людей.

\"\"

Ми виступаємо проти політичних репресій в Україні. Вимагаємо від Президента дотримання Конституції, чинного законодавтсва та припинення політичних переслідувань. Маю на увазі не тільки Юлію Тимошенко, але й всіх опозиційних політичних діячів і районного масштабу і обласних. І наше завдання сьогодні привернути увагу суспільства до руйнівних процесів, запущених владою та зупинити репресивну машину режиму Януковича, захистити майбутнє демократичної правової держави», – прокоментував заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський.

Організатори закликали усіх тернополян, жителів області та гостей міста приєднуватися до даної акції.

\"\"

«Намети стоятимуть цілодобово. Якихось пересторог від правоохоронних органів не було. В рамках акції ми збираємо підписи з вимогою звільнення всіх політичних в’язнів, які зараз перебувають за ґратами. Хто зайнятий на роботі може прийти в обідню перерву або після закінчення робочого дня. Сьогодні дуже важливо знайти час і висловити свою громадянську позицію», – додав Теодозій Кухарський.