Суддя Кірєєв залишив Юлію Тимошенко під вартою

Головуючий у справі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв не задовольнив клопотання сторони захисту щодо скасування міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, повідомляє сайт Юлії Тимошенко.

\”Суд не вбачає підстав для скасування запобіжного заходу, і тому у задоволенні клопотання захисника відмовити\”, – зачитав постанову суду Родіон Кірєєв, пославшись на те ж саме обґрунтування, яким ухвалювалося рішення про взяття Юлії Тимошенко під варту – нібито зневагу до суду, порушення порядку розгляду справи, відмову у наданні інформації щодо місця проживання тощо.

Як відомо, своє клопотання адвокат обґрунтував тим, що його підзахисна не ухиляється від жодних процесуальних дій. \”Юлія Тимошенко не ухиляється від судового слідства та виконує всі обов’язки, передбачені КПК. На виконання Європейської конвенції з прав людини прошу скасувати запобіжний захід про взяття під варту з достатніх підстав для його скасування\”, – заявив Юрій Сухов у судовому засіданні.

\”Вважаю, що застосований найбільш суворий щодо Юлії Тимошенко захід є необґрунтованим і не відповідає нормам національного і міжнародного законодавства. Моєю підзахисною, жодного разу з моменту застосування до неї запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, не було порушено обмежень щодо місця свого проживання, окрім відвідування міста Брюссель з дозволу слідчого\”, – констатував захисник Юлії Тимошенко.

В свою чергу лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко переконана у тому, що команда Віктора Януковича шляхом переслідування політичних опонентів намагаються повність централізувати владу в країні.

\”Внаслідок провалу всієї соціальної політики, руйнування своєї підтримки в суспільстві він намагаються реалізувати програму, яка фіксує його владу назавжди, щоб і надалі розглядати Україну як акціонерне товариство закритого типу\”, – заявила Юлія Тимошенко у суді, повідомляє її персональний сайт.

\”Але я вірю, що зараз на фоні всіх цих подій відбудеться те, що давно уже потрібно було нам зробити – відбудеться одужання від розчарування після Помаранчевої революції\”, – зазначила вона.