Демократичні сили створили Комітет опору диктатурі

Про це заявив народний депутат Сергій Соболєв перед будівлею Печерського райсуду.

Він повідомив, що відповідну заяву наразі підписали представники партії «Батьківщина», «Наша Україна», «Європейська партія», «Партія захисників вітчизни», «Фронт змін», «Реформи і порядок», «Громадянська позиція», «Народний Рух України», «Народна самооборона», фракція «Наша Україна – Народна самооборона»

«Це підтверджує те, що демократичні сили готові об’єднуватись не лише тоді, коли важко комусь одному, а коли важко усім», – сказав Соболєв.

За його словами, документ відкритий до підписання, зокрема партіями, які не перебувають у парламенті.

Сергій Соболєв також повідомив, що Комітет опору диктатурі ініціюватиме проведення позачергової сесії Верховної Ради для розгляду поточної політичної ситуації в країні.

Заява Комітету опору диктатурі

У зв’язку з загрозою, що постала перед українською демократією, ми, представники політичних партій та громадських організацій, заявляємо про об’єднання своїх зусиль у Комітеті опору диктатурі.

Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні диктатури.

Ми закликаємо всіх, кому не байдужа українська незалежність і демократія, дати відсіч цим спробам.

Ми вимагаємо негайного звільнення усіх політичних в’язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України у правове русло, а не використовувати її як засіб розправи над опонентами владного режиму.

\"\"