Понад 700 жителів Тернопільщини у Києві підтримують Юлію Тимошенко

Коментар першого заступника голови Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Володимира Бойко з Києва:

«Основною важливою подією, яка відбулася під час акцій протесту у Києві сьогодні – це об’єднання опозиційних політичних сил в боротьбі з тоталітаризмом, політичними репресіями та свавіллям чинної антиукраїнської влади. Під час громадського марафону, до виступів народних депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина», делегованих представників «Батьківщини» з різних областей України приєдналися також народні депутати інших фракцій Верховної Ради України та опозиційних політичних сил.

Відверта критика злочинних, аморальних дій влади, заклики до об’єднання, до відстоювання демократії, свободи слова, справедливості викликають схвальні вигуки присутніх і вселяють велику віру у беззаперечну перемогу над тоталітаризмом правлячого режиму.

Мені вдалося бути присутнім під час сьогоднішнього ганебного судового засідання в Печерському районному суді, і я можу впевнено сказати, що нічого пов’язаного з законопослушністю та гуманністю в діях судді, прокурорів та присутніх представників міліції я не побачив. Мало того, відношення навіть до присутніх слухачів судового процесу було грубим та, в деякій мірі, провокативним.

Варто зазначити й те, що на мітингу на підтримку Юлії Тимошенко присутні тисячі людей з усіх куточків України (Тернопільщину представляє понад 700 чоловік) і їх кількість збільшується. Натомість влада вивела декілька студентів, які наче б то виступають за арешт та ув’язнення лідера опозиції, але частина цих дітей толком і пояснити не може причини свого перебування тут.

Вражає кількість правоохоронних органів, їх майже стільки ж, скільки й учасників акції.

Не зважаючи на таку кількість міліції все доволі спокійно та мирно, дух піднесення серед мітингувальників присутній».