Арешт лідера опозиції Юлії Тимошенко підштовхнув до діалогу політичні сили демократичного спрямування на Тернопіллі

Сьогодні, 9 серпня вісім політичних сил, що входять до Тернопільського комітету опору диктатурі підписали заяву про об’єднання своїх зусиль у боротьбі з диктатурою існуючої влади в державі.

\"\"

«Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні диктатури», – йдеться у заяві.

Основною вимогою, зазначеною у документі є: «негайне звільнення усіх політичних в’язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України у правове русло, а не використовувати її як засіб розправи над опонентами владного режиму».

\"\"

Тернопільську обласну організацію «ВО «Батьківщина» представив заступник голови ТОО «ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський.

Наступними діями, про які домовилися присутні, – має бути підтримка акцій протесту до дій злочинного правлячого режиму, які організовуватиме та чи інша опозиційна політична сила на теренах краю. Також, підтримали ініціативу звернутися до депутатів місцевих рад Тернопільщини – представників опозиційних партій, щоб вона зібрали позачергові сесії для надання належної оцінки несправедливих дій влади в Україні.

\"\"

Публічно оголосити про своє об’єднання та затвердити конкретних план дій політики домовилися під час святкування Дня державного прапора, 23 серпня поточного року.