Кількість обурених арештом Юлії Тимошенко у світі зростає

Сенатор США Дік Лугар (Республіканська партія, Індіана) вважає, що арешт лідера партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністра України Юлії Тимошенко має яскраво виражений політичний підтекст.

\”Арешт колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко зміцнює думку, що метою цієї справи є зведення старих політичних рахунків. Я занепокоєний тим, що цей судовий процес відволікає український народ від складної роботи, яка чекає на нього попереду в рамках зусиль щодо вступу в Європейський Союз\”, – заявив Дік Лугар, повідомляє Kyiv Post.

\”Настав час для українців забути про минулі політичні незгоди та разом працювати над побудовою свого майбутнього в Європі\”, – додав він.

Депутат Європарламенту Ельмар Брок (група народних партії, Німеччина) заявляє, що ув’язнення екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко суперечить принципам демократії.

Таку думку він висловив в Брюсселі, коментуючи рішення Печерського райсуду про взяття Юлії Тимошенко під стражу.

«Ув’язнення Юлії Тимошенко має бути жорстко засуджено. Це – політично вмотивовано, і цей судовий процес – шоу», – заявив депутат Європарламенту.

Він висловив переконання в тому, що справа Юлії Тимошенко використовується владою України для залякування та тиску на опозицію.

«Це суперечить принципам демократії та верховенства права. Політичні суперечки мають вирішуватися політичним шляхом, а не кримінальним законодавством», – заявив Ельмар Брок.

«Український Президент повинен розуміти, що порушення верховенства права матиме вплив на переговори (про нову угоду про асоціацію) та ратифікацію», – додав він.

Інтернетогляд