Головатий ледь не засудив Януковича, «виправдовуючи» Тимошенко

Юлія Тимошенко потрапила під паровий каток політичної помсти. Її переслідують, «пресують» її однопартійців, залякують її союзників.
Але, що цікаво, її рейтинг не набагато відстає від рейтингу глави держави, а показники «Батьківщини» – від показників Партії регіонів.

Мало того, судовий процес змусив багатьох переглянути своє ставлення до Тимошенко. Адже мільйони людей бачать, що влада боїться не Тягнибока, не Наливайченка і не Костенка, а саме Тимошенко. Лише в ній Партія регіонів бачить реальну загрозу собі, що ця політична сила й засвідчила печерським процесом.

Черговий доказ сказаному – недільний спецпроект телеканалу ТВі «Арешт Юлії Тимошенко: причини та наслідки для країни». В цілому змістовна програма була «порушена» пропрезидентським ставлеником, головою комісії зі зміцнення демократії і утвердження верховенства права Сергієм Головатим. Останній в ході свого виступу зазначив, що процес над Юлією Тимошенко є дзеркалом юридичної системи України: «Спостерігаючи за стороною обвинувачення у мене нагортаються такі асоціації. Цей образ… цієї молодої прокуратесси… (Лілії Фролової – ред.) вона була б дуже гарною акторкою у будь-якому фільмі, де вона б грала роль нацистської вівчарки у дитячому концтаборі».

С.Головатий вважає, що справа Тимошенко – черговий спецпроект проти України: «Спецпроект Тимошенко – це «подарунок» до Дня Незалежності. Спецпроект того, хто ніяк не може і не хоче визнати Україну і робить все можливе, щоб показувати світу, що Україна – нездала держава».

Він підкреслив, що є ті, кому вигідна «Українська справа Ходорковського».

«Адже справа Ходорковського на Заході є лакмусовим папірцем, тестом, рентгеном прав людей в Росії», – пояснив пан Головатий.

Власне до цього моменту Сергій Петрович міркував цілком правильно, і всім здавалося, що він ось-ось вкаже на свого боса – Віктора Федоровича – як на ініціатора цієї «української справи Ходорковського». Але в останній момент, пригадавши, в якій команді він перебуває, пан Головатий вирішив «відбілити» Президента, що, мовляв, той до судового процесу проти Тимошенко немає ніякого діла.

При цьому вразили конспірологічні міркування С.Головатого, буцімто Тимошенко є знаряддям у руках Росії, яка не визнає української незалежності й через те постійно дискредитує кожного українського президента. Зі слів депутата було так і не зрозуміти, в чому ж у даному разі полягає той російський слід – чи то в організації арешту Тимошенко, чи то у прив’язуванні Президента Януковича до цього арешту. Вочевидь, Сергій Петрович наговорив багато «зайвого» на початку своєї промови, тож довелося «виправлятися» в терміновому порядку наприкінці. І дарма, що вийшло все не дуже логічно, головне – те, що думають самі «регіонали» про судовий процес проти Юлії Тимошенко. Як бачимо, не всі вони думають так, як керівництво партії. А значить – не все так погано у нашому домі.