Черговий свідок підтвердив правоту Юлії Тимошенко

Свідок у справі Юлії Тимошенко, екс-міністр юстиції Микола Оніщук повідомив суду, що директиви уряду не є обов’язковими для укладення угоди між господарюючими суб’єктами, якими у 2009 році були НАК \”Нафтогаз України\” і ВАТ \”Газпром\”.

\”Якби переговори завершилися підписанням міжнародної угоди, ви мали б отримати директиви уряду. Але схвалення директив уряду для угоди між двома господарюючими суб’єктами не є обов’язковим\”, – сказав екс-міністр юстиції сьогодні у судовому засіданні, повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

Микола Оніщук також повідомив, що прем\’єр-міністр має право інформувати керівництво господарюючих суб’єктів про результати переговорів у формі офіційних листів, якими можуть бути і директиви.

\”Офіційним листом ви маєте право інформувати міністра і керівника державної монополії про результати переговорів. Регламент Кабінету Міністрів дозволяє прем\’єр-міністру направляти членам уряду офіційні листи з приводу координації діяльності\”, – сказав він.

Як відомо, одне з обвинувачень, які висувають Юлії Тимошенко, стосується того, що екс-прем\’єр нібито перевищила повноваження, підписавши директиви Кабінету Міністрів на укладення газових угод, на що не мала права по регламенту уряду і Закону \”Про Кабінет Міністрів України\”. Сторони захисту стверджує, що документ, підписаний Юлією Тимошенко у січні 2009 року, не може вважатися директивами уряду.

У ці хвилини свідчення у Печерському районному суді міста Києва дає колишній перший віце-прем\’єр-міністр Олександр Турчинов.