Судді продовжують порушувати законодавство та права громадян

Не зважаючи на Закон та будь-які моральні принципи суддя, вийшовши з нарадчої кімнати, під час попереднього розгляду справи таки відмовила у розгляді апеляції, щодо зміни запобіжного заходу Юлії Тимошенко.

Рішення суду присутні у залі зустріли вигуками \”Ганьба!\” та \”Злочинець у мантії!\”.

Головуюча у судовому засідання з розгляду апеляційної скарги Юлії Тимошенко суддя Апеляційного суду міста Києва Ольга Єфімова одразу ж відхилила клопотання екс-прем\’єра про участь у засіданні під час розгляду її скарги.

Апеляційний суд також відхилив клопотання 11 українських і іноземних телеканалів щодо участі у засіданні.

Працівники правоохоронних органів не пропускали журналістів до зали судових засідань Апеляційного суду Києва, де сьогодні розглядалася скарга Юлії Тимошенко на зміну запобіжного заходу.

«Охорона аргументувала це тим, що у судовій залі дуже мало місця. Але цікаво, чому розуміючи резонансність даної справи, не можна було обрати більшу залу засідань, які на даний час пустують!?», – зазначив присутній у залі суду заступник голови ТОО «ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

При цьому після словесної перепалки народних депутатів з працівниками міліції, близько 10 журналістам вдалося пройти до зали.

Всі інші представники ЗМІ залишилися у коридорі суду

Крім того, до зали судових засідань, вкотре порушуючи чинне законодавство, не пустили операторів з камерами.

Представники сторони державного обвинувачення виступили проти розгляду в суді скарги Юлії Тимошенко. \”Кримінально-процесуальний кодекс не відносить постанову суду першої інстанції про обрання, зміну чи скасування міри запобіжного заходу підсудної до судових рішень, на які може бути подана апеляція, на підставі чого прошу відмовити у прийнятті апеляції від захисників Юлії Тимошенко\”, – сказав прокурор у судовому засіданні.

У свою чергу, сторона захисту, посилаючись на норми українського та міжнародного законодавства, зокрема, на базові норми Конституції, які визначають Україну правовою державою та визначають найвищою цінністю свободу та недоторканість особи, заявила право на оскарження рішення Печерського суду. \”Прошу суд прийняти скаргу Юлії Тимошенко на рішення суду першої інстанції. Хочу зазначити, що після того, як суддя Печерського суду п’ять разів відмовив у задоволенні клопотання про скасування запобіжного заходу у вигляді арешту, ми просто відчуваємо себе ніби облитими брудом\”, – заявив у засіданні адвокат Микола Сірий.

«Варто зазначити, що з юридичної точки зору важко пояснити й те, що під час попереднього слухання справи суд пішов у нарадчу кімнату для прийняття рішення чи розглядати дану справу по суті чи ні?», – акцентував Володимир Бойко.

«Є всі підстави прийняти апеляцію до розгляду, адже суд першої інстанції або не знає, або повністю не використовує національне законодавство», – додав Юрій Сухов.