Національна спілка письменників України просить звільнити Юлію Тимошенко

Секретаріат Ради Національної спілки письменників України просить суддю Родіона Кірєєва змінити запобіжний захід із взяття під варту та передати Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку НСПУ.

ЗАЯВА

Звертаємось до Вас, пане суддя, у зв’язку з тією ситуацією, яка склалася довкола арешту лідера опозиційних сил Тимошенко Юлії Володимирівни.

Ми переконані, що арешт видатного політичного діяча, колишнього Прем’єр-міністра України, голови опозиційної партії є безпідставним і неприпустимим для демократичного суспільства. Позбавлення волі лідера ВО «Батьківщина» фактично є політичною розправою над опозицією, що порушує верховенство права, нівелює принципи справедливості, неупередженості та незалежності судочинства в нашій країні.

Невмотивований арешт Ю. Тимошенко став підтвердженням того, що це кримінальне переслідування має вибірковий характер, по суті воно стало прикладом використання правосуддя як засобу досягнення політичних цілей. Події, що відбулися в Печерському суді Києва 5 серпня 2011 року є загрозливим регресивним кроком у розбудові демократичних засад нашої держави.

Ми глибоко стурбовані тим, що в Україні замість демократії утверджується авторитарний режим, а тому звертаємося до Вас, пане суддя, із цією заявою і повідомляємо, що ми зобов’язуємося взяти Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку під час розгляду кримінальної справи № 49-3151. Поручаємося за її належну поведінку щодо явки за кожним викликом до суду і гарантуємо її присутність у суді за кожною вимогою.

Зважаючи на викладене, просимо Вас змінити запобіжний захід із взяття під варту Тимошенко Юлії Володимирівни та передати Тимошенко Юлію Володимирівну на нашу особисту поруку.

Голова НСПУ

В.О. Яворівський

Заступник голови НСПУ

В.М. Шкляр