Представники влади та духовенства Тернопільщини зобов’язалися взяти на поруки Юлію Тимошенко

Єпископ Тернопільський та Бучацький Української Православної Церкви Київського патріархату Нестор, голови Зборівської, Бучацької, Козівської районних рад Тарковський В.В., Михайлів О.М. та Репела П.Й., народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний з десятитисячним активом ТОО «ВО «Батьківщина» звернулися до Печерського районного суду (судді Кірєєва) з зобов’язанням – взяти на поруки Юлію Тимошенко та вимогою – змінити запобіжний захід.

Дані заяви передані сьогодні, 16 серпня.

У тексті заяви народного депутата та голів райрад йдеться про те, що позбавлення волі Юлії Тимошенко є політичною розправою діючої влади над опозицією.

«Факт невмотивованого арешту став підтвердженням того, що дане кримінальне переслідування мало вибірковий характер, було не прозорим та перетворилося на приклад використання правосуддя як засобу досягнення політичних цілей», – йдеться у заяві.

Народний депутат Василь Деревляний та голови вищезгаданих районних рад Тернопільської області своєю заявою зобов’язуються взяти на поруки Тимошенко Юлію Володимирівну та вимагають зміни запобіжного заходу.

В свою чергу Єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор від імені Тернопільської Єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату також виступив на захист Юлії Тимошенко.

«Духовенство, віруючі та я особисто знаємо її як глибоко віруючу православну людину, яка багато років працює для добробуту нашої держави…Маємо надію, що ви дозволите мені особисто та Тернопільській Єпархії УПЦ Київського Патріархату взяти на поруки Юлію Володимирівну», – звертається до судді Кірєєва єпископ Нестор.