Василь Деревляний: «Тернопільська обласна організація «ВО «Батьківщина» готова до більш радикальних заходів протесту»

Про кроки Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» на шляху до повалення авторитарної влади в державі розповів під час прес-конференції, 16 серпня народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

«Від початку так званого судилища над Юлією Тимошенко представники Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» перебувають в Києві.

Тричі відбувалися виїзди наших делегацій у кількості понад 500 чоловік. Наразі, уже другий тиждень під стінами Печерського районного суду відкрита і моя громадська приймальня як народного депутата. Поряд з представниками з різних областей України цілодобово перебувають у наметовому містечку в Києві 10 активістів обласної організації. Я сам на протязі трьох тижнів теж знаходився в столиці, був і у наметовому містечку, і під стінами Печерського суду. Ми будемо в Києві стояти до переможного кінця разом з нашою політичною командою», – заявив голова ТОО «ВО «Батьківщина».

Також, за словами Василя Деревляного, 8 серпня під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації Тернопільська обласна організація «ВО «Батьківщина» розпочала безстрокову акцію протесту проти політичних репресій, корупції, свавілля та беззаконня антиукраїнської влади в державі.

«Ми очікували на обіцяну підтримку з боку опозиційних політичних сил краю, але, на превеликий жаль, ми не бачимо жодної активності з їх сторони. Я думаю, дуже скоро вони зрозуміють, що ворога України можна здолати, лише відкинувши власні амбіції, та шляхом об’єднання зусиль всіх націонал-демократів.

Щодня практично в усіх районних центрах Тернопільської області активісти місцевих партійних організацій «ВО «Батьківщина» розміщують палатки з партійною символікою, де збирають підписи громадян під зверненням до Президента України. Дане звернення вимагає негайного звільнення Юлії Тимошенко з під арешту та припинення політичних репресій в Україні, розгорнених антиукраїнською владою. У місті Тернополі палатки розміщені поблизу Тернопільської обласної адміністрації і партійні активісти позмінно та цілодобово чергують там», – наголосив народний депутат.

За словами Василя Деревляного, за ініціативи депутатів від партії «Батьківщина» та представників інших демократичних сил у міських та районних радах області проводяться сесії, де приймаються рішення та засуджуються політичні репресії влади в державі.

Ще одним демонстративним протестним заходом у боротьбі з  авторитарним режимом буде автопробіг автошляхами області.

«У четвер більше десятка автомобілів з прапорами й агітацією курсуватимуть вулицями Тернополя. У п’ятницю – свято. Від суботи до середи кортежі курсуватимуть через населені пункти області. Розроблено 5 маршрутів. Людям роздаватимуться інформаційні, агітаційні матеріали», – прокоментував Василь Деревляний.

За словами народного депутата, нинішню владу можна змістити тільки революційним шляхом.

«Ми звернулися з ініціативою до інших демократичних політичних сил про спільне святкування Дня незалежності. Сьогодні потрібно забути про вчорашні незгоди та спільно разом працювати над більш радикальними заходами для усунення окупаційного режиму Януковича від влади. Наше завдання сьогодні привернути увагу суспільства до руйнівних процесів, запущених владою, та революційним шляхом зупинити репресивну машину режиму Януковича, захистити майбутнє демократичної правової держави. Потрібно єднатися, забути про страх і думати виключно про майбутнє своїх дітей, майбутнє України. Коли у Києві стоятимуть мільйони українців, а не десять тисяч, тоді він (Янукович) сам втече», – резюмував Василь Деревляний.